tirsdag den 21. april 2015

Speedway Stout

En af de højest placerede øl på Ratebeer er Speedway Stout fra amerikanske Alesmith, hvor den p.t. ligger nummer 10 - med mere end 2500 vurderinger og en score på 4,30 (på en skala fra 1-5). 

Men øllen er også fra den absolut øverste hylde, hvilket også er én af grundene til, at jeg gerne stopper op ved den, når muligheden byder sig til.

Og det gjorde den forleden, hvor jeg knappede den ene af de to flasker, jeg købte fornyligt op. Den anden får lov til at lagre et par år.

Der er tale om en imperial stout på hele 12%, men den høje alkoholprocent gør ingenlunde øllen sprittet. Der er derimod tale om en meget fyldig og rund øl, hvor der er en god portion kaffe på eftersmagen. Blandt smagsnoterne noteres også mørk chokolade og den kendte brændthed fra stouten. Og er forbløffende blød i smagen.

Den kan sagtens fungere som ledsager til en chokoladedessert, men jeg foretrækker helt sikkert at nyde den "alene". Så er der ikke andre forstyrrende smagselementer, og du kan læne dig tilbage i bar nydelse over en øl tæt på det perfekte - og den rus, øllen også giver!

Øllen er købt hos Den Lille Gaardbutik i Bringstrup lidt uden for Ringsted.

Skål.

Ingen kommentarer: