tirsdag den 28. april 2015

En tur i Fish & Beer og Maltbazaren

I forbindelse med den kommende IPA-smagning hos Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling, lagde Leif Nygaard og jeg forleden vejen forbi to københavnske øl-pushere for at proviantere til smagningen.

Forinden havde vi orienteret os om deres store udvalg på deres informative hjemmesider - Fish & Beers er opdelt i lande, mens Maltbazarens er opdelt efter øltyper. Begge dele fungerer rigtigt fint. Der er fine beskrivelser af det meste af øllet, og da Maltbazarens også fungerer som webshop, er prisen også angivet. Det er den ikke hos Fish & Beer.

Nå, men vi havde derfor lavet en bruttoliste for indkøbet til smagningen, men var også enige om, at vi måtte se, hvad de havde på hylderne. Det talte samtidig med, at vi også skulle være sikre, at der ville være nok flasker af de enkelte øl til smagningen.


Et kig på nogle af Fish & Beers hylder
Vi lagde for hos Fish & Beer, der hører til på Amagerbrogade. En stor og imødekommende forretning og ligesom på hjemmesiden, er øllet opdelt landevis - og efter bryggerierne. Det gør det let at orientere sig i deres overdådige udvalg, hvor de fleste af de mest interessante danske og udenlandske bryggerier er at finde på deres velassorterede hylder.

Betjeningen er jovial (på den gode måde) og imødekommende, hvor der svares på spørgsmål og gives gode råd, hvis der er behov for det.

Prisniveauet er ganske rimeligt, og ligger nok en smule under flere af byens andre gode ølpushere.

Foruden det store øludvalg byder forretningen også på vin, spiritus og diverse delikatesser, men det orienterede jeg mig denne gang ikke så meget i.

Foruden diverse øl til det kommende arrangement, købte jeg også lidt til mig selv, blandt andet The Czar fra Avery, BORIS The Crusher fra Hoppin' Frog og Black Magic Vanilla Sky fra Ghost.

Læs mere om Fish & Beer lige her.

Og et kig hos Maltbazaren
Herefter gik turen på tværs af København, nærmere bestemt til Rødovre, hvor Maltbazaren holder til i et industrikvarter.

Forretningens hovedområde er bryggerudstyr, hvor alskens remedier og råvarer til hjemmebryggeren kan erhverves. Men den har også et lille, men meget godt udvalg af flaskeøl.

Ligesom hos Fish & Beer går opdelingen fra hjemmesiden igen på deres hylder med øl. Udvalget består primært af danske mikrobryggerier, med hovedvægten lagt på Amager Bryghus, Hornbeer, Ghost, Rocket Brewing, Munkebo og Mikkeller. Indtrykket er, at meget af øllet er håndplukket, og måske også med tanke på inspiration for hjemmebryggerne.

Prisnniveauet er skruet lidt op, men du får også værdi for pengene. Samtidig var betjeningen også imødekommende og hjælpsom. Så Maltbazaren er så absolut turen værd.

Jeg købte også her lidt til mig selv, blandt andet Zero Gravity fra Rocket Brewing, Still Entangled fra Ølsnedkeren og Rollo fra Nordic Brewing.

Læs mere om Maltbazaren lige her.

Alt i alt kan begge anbefales, og det er ikke sidste gang, at jeg lægger vejen forbi dem.

Skål!

Ingen kommentarer: