mandag den 2. marts 2015

Papsø Goes Pommie

Da den i ølkredse så legendariske Henrik Papsø i 2013 rundede 25.000 anmeldelser på øl-sitet Ratebeer, blev en række bryggerier spurgt, om de ville lave en jubilæumsøl.

Et af dem var Det Lille Bryggeri, og her er, hvad de skrev om opgaven:

"Her på Det Lille Bryggeri tog vi pænt imod opgaven, da Henrik Papsø spurgte, om også vi ville brygge en jubilæumsøl til hans fejring af 25.000 anmeldelser på ølportalen www.ratebeer.com. Udfordringen fra Henrik var klar: ”Nogle af jeres absolut bedste øl er jeres barley wines, men kan I også brygge en engelsk en af slagsen?” På Det Lille Bryggeri er vi måske nok mest til de amerikanske humler, men det skulle da ikke komme an på det! Papsø Goes Pommie er fyldt til randen med fremragende britisk Maris Otter malt og humlet med de britiske varianter Bramling Cross og East Kent Goldings – Henriks favorithumle hævder han… Og så har vi lagret den på et Sherryfad tilsat ekstra egetræsspåner for at give den et solidt fadpræg. Denne saftige og rustikke øl kan nydes nu – men kan også sagtens gemmes et år eller to".


Da den dengang kom i handlen, nåede jeg desværre ikke at smage den, men i forbindelse med bryggeriets ølsalg i forrige weekend, hvor lagrene skulle tømmes, var den også at finde på hylderne. Og jeg snuppede to med hjem i kassen. Den ene er nu blevet smagt.

Barley Wine står normalt ikke meget højt på min liste over de bedste øltyper, hvor ankepunktet er, at de nogle gange kan blive for sødlige, sukrede og sprittede. Men Papsø Goes Pommie går ikke den vej, hvor de 9,1%, som den holder, er balanceret meget fint. Og blandt smagsnoterne er blandt andet tørrede frugter at finde, ligesom den har en let bitter/humlet eftersmag. Lagringen på sherryfad har samtidig givet den en rund og fyldig smag.

Det hele giver en forholdsvis let tilgængelig, men fortsat meget interessant øl. Den anden flaske, jeg købte får lov til at lagre et års tid mere, og jeg er allerede spændt på, hvordan den udvikler sig videre.

Skål!

Ingen kommentarer: