Vi er klar til smagning |
Arrangementet blev planlagt sammen med Thomas fra bestyrelsen og René Hansen fra Det Lille Bryggeri. Og udover det generelle tema sigtede vi mod, at smagningen skulle spænde over de fleste øltyper og give en introduktion til flere amerikanske bryggerier.
Efter meget forarbejde - både med at finde det rette øl, tilrettelægge smagningen og finde diverse historier frem om bryggerierne og øllet - var vi klar til tiden i Ringsted Kulturhus, hvor medlemmerne mødte talstærkt op. Faktisk kunne arrangementet melde udsolgt, og for første gang, var der en venteliste, så det var også lidt af et tilløbsstykke.
12 øl skulle vi smage os igennem, og undervejs var der pølse- og ostebord, så der var lidt at stå imod med.
Thomas og jeg havde fundet beskrivelser af og historier om bryggerierne og øllet frem, og undervejs supplerede René Hansen med stor viden om blandt andet øltyper, ligesom han fortalte, at tendensen i USA p.t. går mod at brygge surt øl. En tendens, vi også så småt ser herhjemme.
Og det sure øl gik også igen i nogle af dem, vi smagte i løbet af aftenen. Det delte smags-vandene, men viste også bredden af det amerikanske øl, og det var også et af formålene for aftenens smagning.
- Unorthodox Imperial Stout fra Two Roads på 10,9%. En klassisk imperial stout, med kaffe og chokolade i eftersmagen, men samtidig meget humlet
- 90 Minute fra Dogfish Head. En Imperial IPA på 9%, der omtales som måske den bedste amerikanske IPA. Jeg er tilbøjelig til at være enig, og vil tilføje, at det er én af de bedste IPA, jeg har smagt
- Speedway Stout fra Alesmith. En imperial stout på 12%, og som ligger nummer 10 på Ratebeers samlede liste over verdens bedste øl. Men det er måske også den bedste, imperial stout, jeg har smagt. Den blev i øvrigt også kåret til aftenens bedste øl
Aftenens vinderøl |
Skål!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar