torsdag den 5. marts 2015

Goliat Bourbon Barrel Aged

For et par uger siden holdte jeg en forsinket julefrokost for en flok gamle venner. Her dukkede én af dem op med en fin ølgave, indkøbt i Ølbutikken i København.

Én af øllene er nu blevet smagt, nemlig Goliat fra danske To Øl. Og dommen er ganske nem; slet og ret fremragende, og en øl, der understreger, at To Øl er et meget spændende bekendtskab.

Goliat er en imperial stout, der er lagret på bourbon-fade. Jeg har før smagt lignende øl, men de smagte for meget af tønde og bourbon.

Her har lagringen derimod gjort øllen mere rund og fyldig, hvilket også gør, at den på ingen måde smager af de 10,1%, den holder. På den gode måde.

Så der er en god balance i alkoholen, men også i smagsnoterne, hvor der er plads til smagsnoter som kaffe og chokolade. Den giver den noget sødme, men alligevel titter også en smule bitterhed frem.

Jeg nød den selv til et afsnit af House of Cards på Netflix, men jeg vil ikke udelukke, at den også kan fungere som dessertøl.

Skål!

Ingen kommentarer: