onsdag den 24. december 2014

Samichlaus Barrique

I forbindelse med årets julebryglancering hos Det Lille Bryggeri, havde de udvidet sortimentet med et par øl fra andre bryggerier. Blandt andet en fadlagret udgave af den fantastiske øl, Samichlaus fra det østrigske Schloss Eggenberg. 

Jeg købte to flasker med hjem, og den ene nød jeg så lørdag eftermiddag. Der skal nemlig sættes god tid af til den - den er på 75 cl. og holder hele 14%! Øllen er lagret på egetræ og hældt på flaske i 2013. Der er tale om dobbeltbock, og den har også denne øltypes karakteristiske sødme. Men lagringen har givet den en smule kant, der gør, at du ikke føler, at du drikker direkte fra sukkerskålen - som det ellers kan være tilfældet ved bock-øllen.

Foruden den sødlige smag, er der også noter af blomme og rosiner, men den er også lidt sprittet i smagen. Men i dette tilfælde er det ikke et ankepunkt, da der er et godt samspil mellem det sødlige og sprittede.

Samichlaus Barrique er så absolut en nydeøl, men kan også gå til desserten. Og man skal ikke åbne den, hvis man regner med, at man skal ud at køre de første par timer efter at have nydt den!

Alt i alt et spændende bekendtskab, og den anden flaske, jeg købte, får lov til at lagre til næste jul.

Skål!

Ingen kommentarer: