fredag den 5. december 2014

Julebryg i Ringsted

Aftenens udvalg
Tirsdag aften var der igen kaldt til samling hos Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling. Temaet denne aften var meget passende, med den kommende højtid in mente, julebryg. Og med vægten lagt på noget nyt, sjældent og anderledes.

Som ved tidligere arrangementer, var det lykkedes arrangørerne at finde frem til nogle rigtigt spændende øl, og hvor vi kom vidt omkring, både lande- og smagsmæssigt. Vi fik blandt andet den eneste jule-gueuze, der er lavet, Chapeau Xmas Gueuze på 5,6%. Jeg er ikke den største fan af gueuze, men den her var god og spændende, og vil ganske givet være velegnet til risalamande. 

Vi smagte også den, der flere steder er blevet kåret til årets bedste julebryg, Santa's Nightmare fra Nordic Brewing. En ganske god øl, men langt fra den bedste julebryg, jeg har smagt.


Aftenens bedste øl - ifølge bloggeren
Min egen favorit var Going home 4 Christmas fra det Haslev-baserede Rocking Brewing, der er stiftet af tidligere medarbejdere hos Mikkeller. Her var der tale om en belgisk inspireret quadrupel på 8,8%. Smagsnoter som karamel, dadler og appelsin stod i kø, og øllen tegner endog meget lovende for bryggeriet.

Den blev dog kun nummer 4 ud af 10 i den afsluttende afstemning om årets julebryg. Vinderen blev den belgiske, og i øvrigt ganske fremragende, Abbaye des Rocs Speciale Noel.

Værd at fremhæve var også Jøl-Bock fra Kongebryg og Julespøgelse fra Det gamle bryggeri.

Alt i alt endnu et glimrende arrangement i regi af Danske Ølentusiaster.

Skål.

Ingen kommentarer: