tirsdag den 16. december 2014

Julebryg fra Det lille bryggeri

Det Lille Bryggeri lidt udenfor Ringsted er igen i år rigt repræsenteret i min egen julebrygsmagning - dels fordi, at de igen år har lavet en del forskellige julebryg, dels fordi, øllene er mere end fremragende. Som det altid er tilfældet med øl fra et af landets absolut bedste bryggerier!

Forleden smagte jeg så deres julebryg - i to udgaver. En "almindelig" og en fadlagret. Og jeg er tilbøjelig til ikke at skrive mere om dem - andet end "smag dem", for der kan ikke sættes ord på dem. Så fantastiske er de. Men jeg gør alligevel forsøget....

Den "almindelige"
Den holder 7,7%, men smager af meget mere. En mørk og fyldig øl, med en herlig duft og smag af koriander, og en god portion sødme - uden på nogen måde at blive klæbrig. Og så fungerer den perfekt til julemaden, men også som en dejlig nydeøl.

Den fadlagrede
Den er lagret på portvinsfade og holder 8,7%. Og tag ovenstående og læg dertil fine smagsnoter af karamel og nødder, og med en lidt mere bitter eftersmag end "søsterøllen", hvilket klæder den meget. Slet og ret fremragende.

Skål!

Ingen kommentarer: