onsdag den 30. april 2014

Double Chokolade Chili Porter

Forleden fik jeg, langt om længe, smagt Double Chokolade Chili Porter fra Det Lille Bryggeri. En øl, der ifølge etiketten også er brygget for at udfordre og vise øllets spændende og mangfoldige verden.

Og udfordrer, det gør den! Øllen dufter brændt og sødt af chokolade, men allerede ved den første lille tår, bliver du mødt af en voldsom smag af chili. Og dette møde mellem det søde og det stærke giver en spændende - på den gode måde - smagsoplevelse.

Øllen holder 7,7%, men virker, trods chiliens bid, ganske let, men vil grundet de mange smagsnuancer bedst gå som en nydeøl. Og i takt med, at du smager dig gennem flaskens 50 cl., vænner smagsløgene sig til chilien og den mørke chokolade melder sin ankomst.

Når det er skrevet, bliver jeg aldrig sådan rigtigt gode venner med chili i øl - også selvom, at især Det Lille Bryggeri har lavet flere gode chili-øl, inklusive ovenstående.

Men en rigtig spændende smagoplevelse, og den anden af de to flasker, jeg købte, vil jeg lagre et års tid eller mere for at se og smage, hvordan den udvikler sig.

Skål!

Ingen kommentarer: