mandag den 28. april 2014

The Mountains i Lille Vega

For en måned tids siden udsendte danske The Mountains, der består af Michael Møller fra moi Caprice og brødrene Fridolin og Frederik Nordsø fra The William Blakes, deres mere end glimrende debutalbum, The mountains, The valleys, The lakes.

Og med det i baghånden, gæster de over foråret og sommeren diverse spillesteder rundt om i landet. Det ledte dem lørdag aften til Lille Vega, hvor jeg, sammen med mine gode venner, Anita og Mikkel, var at finde blandt publikum.

Koncerten var vist ikke udsolgt, men alligevel var salen godt fyldt op, og der var vist ingen, der fortrød, at de havde indløst billet, for det blev en rigtig fin aften.

Den blev indledt med det nye, danske band, Youyouyou, der ligesom The Mountains trækker veksler på den elektroniske musik og med inspiration fra firser-poppen. De viste sig at være et spændende bekendtskab, men min egen oplevelse blev nok overdøvet af en forsanger, der fyldte for meget og som var lidt for manisk og karl-smart. Men alligevel et af de sjældne opvarmningsbands, der rent faktisk varmer op og ikke køler ned.....

Men kl. 22.05 gik The Mountains på scenen og 55 minutter senere takkede de af efter, at de havde spillet samtlige 10 numre på albummet samt et enkelt nyt, der p.t. blot hedder "Det nye nummer".

Det musikalske setup var keyboards og trommer, og over samtlige numre lykkedes det bandet at sparke sangene ud over scenen, ligesom Michael Møller understregede, at han er blandt landets absolut bedste sangere. Det var også Møller, der bandt hele koncerten sammen, men han blev bakket godt op af de velspillende Nordsø-brødre.

Den til tider kliniske lyd på albummet fik noget mere kant, og især Between two fire og radiohittet, The Mountains - der blev afleveret i en tonstung og langstrakt udgave - sad lige i skabet og rev publikum med. Og der var skruet godt op for maskinparken, men endnu en gang viste Lille Vega, at det er et glimrende spillested, for lyden var krystalklar. Eneste ankepunkt var, at den til tider næsten var for høj.

Tak til The Mountains for en fin koncertoplevelse. Tak til Anita og Mikkel for en god og hyggelig aften.

Den næste koncert bliver for mit vedkommende med verdens bedste band, Kent, der spiller op og ud i Store Vega 13. maj. Jeg glæder mig allerede rigtigt meget.

Ingen kommentarer: