tirsdag den 22. april 2014

Dansk på engelsk

Der er ikke noget nyt i, at danske kunstnere synger på engelsk. Det har været tilfældet siden "tidernes morgen", og med de seneste albums med Cody og The Mountains blev der føjet to mere til listen. Men hvilke to - musik fra den absolut øverste hylde og flotte understregninger af, at der også i andedammen laves fremragende og meget helstøbte albums.

Cody har siden, jeg hørte dem første gang i 2009, begejstret mig med deres folk- og countryinspirerede musik, og deres seneste album, Windshield, ændrer ikke ved det faktum. Endnu en gang har Kasper Kaae strikket nogle meget fængende popsange sammen, som han selv fremfører med sin egen karakteristiske stemme. Den bliver bakket op af melodier, der er stort anlagte og meget nedbarberede på én og samme gang, hvilket også gør albummet meget varieret. Et album, der slet og ret vokser for hver lytning. 

Det samme gør sig gældende for albummet The mountains, The valleys, The lakes med The Mountains. Der er tale om en albumdebut, men med garvede kræfter. I forgrunden står Michael Møller fra de eminente moi Caprice, og han er gået sammen med Fridolin og Frederik Nordsø fra The William Blakes. Albummet ligger i samme fodspor som moi Caprices, med tunge synths og storladne popmelodier. Inspirationen fra 80-poppen er tydelig, med fine referencer til OMD, Depeche Mode med videre. De nye samarbejdspartnere klæder Michael Møller, hvor de over hele albummet har skruet nogle ørehængende popmelodier sammen. Især vokalharmonierne fungerer rigtigt godt. Jeg glæder mig til at opleve The Mountains, når de 26. april spiller i Vega.

Jeg runder af med en smagsprøve fra hvert album:

Ingen kommentarer: