mandag den 26. maj 2014

Er de sjældne

For 5 år siden albumdebuterede Er de sjældne, men det, jeg husker mest fra det album er, at bandet havde Solveig Sandnes i forgrunden. Og det fordi, at Sandnes har én af den danske musikscenes smukkeste stemmer.

Jeg støder første gang på hende i slutningen af 90'erne, hvor hun står i forgrunden for de skammeligt oversete Lovebites. Hun går senere solo, men ellers har der de senere år, været meget stille omkring hende, hvilket er meget ærgerligt, for hendes stemme er, som nævnt, en ren nydelse.

Med sig i Er de sjældne, har Sandnes forfatterinden Lone Hørslev, der primært står for det tekstmæssige bidrag.

Nå, men i begyndelsen marts udsendte de så deres andet album, Olé Olé. Endnu en gang står Hørslev for teksterne, mens de musikalske arrangementer har Sandnes' signatur. Til forskel fra debuten, bidrager Hørslev også til den vokale side, og deres stemmer supplerer hinanden på fineste vis.

På Olé Olé har de desuden allieret sig med den eminente Henrik Olesen, som Sandnes også samarbejder med i Ukendt under andet navn, og andre musikere. Det giver et mere fyldigt lydbillede end på debuten, ligesom skiftet til det mere elektroniske og luftige musiklag klæder dem meget.

Det betyder også, at vi her har at gøre med et af årets absolut bedste danske albums. Et album, der vokser for hver lytning og får lytteren til at glemme alt om sig, mens man glider i et med sangene. Alle 11 sange er af tårnhøj karakter, men især titelnummeret, Lyt til dit hjerte og Kære drømmetyder skiller sig ud - på den gode måde.

Hermed anbefalet og må Er de sjældne komme ud til et bredt publikum - både for bandets OG det musiklyttende publikums skyld.

 Jeg runder af med en flot video til en fremragende sang:

Ingen kommentarer: