mandag den 12. maj 2014

Cocoa Psycho fra BrewDog

Da jeg, sammen med Ølklubben, sidste år var på studietur til Edinburgh, blev Brewdogs lokale bar ofte aflagt et besøg. Dels fordi, at baren viste sig at være ret hyggelig, men primært fordi, at udvalget var imponerende - både i omfang og kvalitet. Det var naturligvis deres eget øl, der fyldte det meste af kortet, og det var det, vi gik efter - selvom et par "gæster" også blev presset ind.

Og i Påsken var der igen lejlighed til at "besøge" dem, idet Kenn til påskefrokosten i Ølklubben, diskede op med flere af deres fremragende øl.

Selv har jeg ikke så meget af deres øl stående, men forleden fik jeg fisket deres Cocoa Psycho frem fra gemmerne. Der er tale om en Imperial russian stout på 10%. 

Allerede når den hældes op, mødes du af en brændt duft, mens øllens mørke skum breder sig i glasset. Og ved den første lille tår, smager du, at der er godt med chokolade og kaffe i øllen. Det varer ved - både ved de næste "nip" og på eftersmagen.

Trods de 10% er den ingenlunde sprittet, men meget fyldig i sin smag, og du ønsker, at de 33 cl bare varer ved og ved. En rigtig nydeøl, der også vil gå rigtigt godt til chokoladekage, isdessert og lignende.

Alt i alt en øl fra den øverste hylde, og støder jeg på den igen, skal der helt sikkert hentes nogle stykker af den hjem.

Skål!

Ingen kommentarer: