onsdag den 7. maj 2014

Der er nyt fra Kent

I sidste uge udsendte svenske Kent deres 11. studiealbum, Tigerdrottningen, og efter de første lytninger kan det - i hvert fald her på matriklen - konkluderes, at deres position, som verdens bedste band, står komplet uantastet.

Der er nemlig tale om et meget komplet og helstøbt album, uden svage punkter, og det er deres bedste siden hovedværket, Du & Jag Döden fra 2005.

Ligesom på deres senere albums, er der skruet meget op for den elektroniske maskinpark, mens guitaren ligger og lurer i næste lag, for at folde sig helt ud i den mageløse albumafslutter, Den andra sidan, der trækker en lige linje tilbage til bandets tidlige dage. Og over alle 11 tunge som fnuglette sange, synger Joakim Berg med endnu mere tilbagelænethed og overlegenhed end nogensinde hørt.

Og det er netop i mødet mellem hans melankolske stemme og det musikalske underlag, at magien skabes, og teksterne om vemod, tab, savn og længsel forløses - for som på deres tidligere album, er Tigerdrottningen båret af en blå stemning, der kravler ind under huden på lytteren, og efterlader dig med melankoli, men også glæde.

Det er helt umuligt at fremhæve nogle sange frem for andre, men sange som Var är vi nu, Allt har sin tid og Innan himlen falder ner, skriver sig ind på listen over noget af det absolut bedste, bandet har leveret.

Et helt igennem helstøbt album, der bare vokser for hver lytning, og som ender som nummer 1 på listen over årets bedste udenlandske albums - i hvert fald for mit vedkommende!

På sin gode blog, gengiver Jens Unmack også en gennemgang af albummets sange, som Berg gav til avisen Expressen.

Albummet tegner også lovende for deres kommende turné, der bringer dem til Danmark to gange - 13. maj og 7. maj. Jeg har billet til begge gange og glæder mig rigtigt meget.

Jeg slutter af med en smagsprøve fra albummet:

Ingen kommentarer: