mandag den 13. oktober 2014

Et par gode øl hos Taphouse

Klar til ølsmagning
Som jeg skrev lige her, besøgte jeg i foråret det på det tidspunkt nyåbnede Taphouse i Lavendelstræde i København. Siden er vejen blev lagt forbi et par gange, senest fredag eftermiddag, hvor stedet var første stop i forbindelse med et arrangement i Øllogen.

Tilfældet ville, at der denne dag ville blive serveret det absolut sidste øl fra det nu lukkede bryggeri, Xbeeriment, nemlig deres Black Force One (en 17 måneder gammel Imperial Stout) og Når Enden er Sur er Alting Godt (100% vildgæret øl med rabarber, der er lagret i 2 år).

Dem skulle vi naturligvis smage. Kenn kendte en finte med at bestille deres øl som en smagning - det vil sige i 18 cl store glas og til en enhedspris af 20.-, og det uanset, hvad øllen kostede i almindelige størrelser.

Det gav en bedre mulighed for at komme lidt rundt blandt stedets 61 fadølshaner uden, at vi røg helt i hegnet.

Så foruden de to førnævnte, fik vi smagt
  • Flying Couch Dark matter (Cherry). En imperial stout med en kraftig smag af kirsebær, der gjorde øllen både sød og syrlig
  • Hoppin' Frog IPA
  • Mikkeller I beat U
  • Chimay Triple/Blanche
  • Anderson Valley Wild Turkey Bourbon Barrel Stout
Men dagens clou var de to fra Xbeeriment. Black Force One var meget kraftfuld og fyldig, mens Når Enden er Sur er Alting God netop var ganske sur, men også meget spændende. Og det med at smage øl, du ellers ikke ville nærme dig med en ildtang, er ofte det mest spændende ved en ølsmagning.

Og hos Taphouse er der netop god mulighed for at komme rundt i øllandskabet, hvor der altid er noget for enhver smag, og med stor udskiftning i, hvad der er på kortet. Samtidig er betjeningen imødekommende, effektiv og vidende.

Så igen kan jeg kun give Taphouse mine bedste anbefalinger

Efter Taphouse fik vi noget god husmandskost hos Restaurant Puk ved Vandkunsten, hvorefter arrangementet sluttede på Mikkeller Bar i Viktoriagade, hvor vi kunne nyde den forholdsvis lune aften med blandt andet noget godt øl fra Hill Farmstead Brewery. Finten var nemlig, at der hver halve time kom et nyt fad på hanen fra bryggeriet. Vi kom dog ikke hele vejen rundt!

Men alt i alt endnu en god aften i regi af Øllogen.

Ingen kommentarer: