søndag den 19. oktober 2014

Dansk på dansk og engelsk

I denne tid lytter jeg en del til nye albums fra to danske bands. Det ene dansksproget, det andet engelsksproget.

For Magtens Korridorer er intet nyt, godt nyt, for på deres 6. studiealbum, Før alting bliver nat, holder de fast i formlen fra deres seneste albums. Det vil sige tunge guitarriffs, godt med trommer og gavflabet vokal. Og med tekster, der kredser om storbyens og livets såvel lyse som skyggesider. Når det svinger, er det satans effektivt og ørehængende, men det bliver lidt for ensformigt i længden, hvor numrene bliver svære at skelne fra hinanden - og fra deres tidligere albums.

Det ændrer dog ikke ved, at Før alting bliver nat er en manifestering af bandet, som et af landets ypperste rockorkestre, og hvor samtlige numre helt sikkert vil stå distancen, når de over de næste måneder gæster spillesteder rundt om i landet. Der er fortsat håb for dansk rock, og det takket være især Magtens Korridorer.

I en noget anden boldgade befinder Jacob Bellens sig. Han gør sig normalt i de mere end glimrende I got you on tape og Murder, men også solo, hvor hans andet solo-abum, My convictions, netop er kommet på gaden.

Et let og poppet album, hvor Bellens' karakteristiske stemme er mixet helt frem i forgrunden, og hvor der musikalsk er blevet højt til loftet. Det gør nogle af numrene lige lovligt svulstige, mens andre bliver mere stillestående. Men når han rammer tonen, gør han det med bravour - som blandt andet titelnummeret samt den smerteligt smukke Missing you, hvor han kredser om noget, der var fint og godt, men som nu er væk.

Og teksterne er måske det stærkeste kort på albummet, hvor du kommer helt tæt på Bellens. Men alt i alt endnu et meget fint album fra én af den danske musikscenes stærkeste stemmer.

Jeg runder af med en smagsprøve fra de to albums:Ingen kommentarer: