søndag den 24. august 2014

Nyt fra Kasabian

Fornylig udgav det engelske band Kasabian deres 5. album, 48:13 - opkaldt efter albummets længde. 

De albumdebuterede i 2004 med det selvbetitelede Kasabian. Jeg bliver selv opmærksom på bandet via min gode ven Brian, som på det tidspunkt bor i London.

Det, der især fænger er, at de lægger sig i sporet fra andre engelske guitarbands, hvor guitaren hænger løs og tungen sidder i kinden. Men samtidig lægger de en ambitiøs og storladen produktion ned over sangene, og som gør, at de adskiller sig fra bands som Maximo park, Arctic monkeys, Franz Ferdinand, Kaiser chiefs med flere.

Og det, der sidenhen har holdt mig i folden er, at Kasabian er ét af de få bands, hvis formkurve er støt stigende - og det fra et i forvejen højt niveau. Det betyder også, at det nye album er en seriøs kandidat til top-ti'en over årets albums.


På 48:13 går de nye veje, hvor den klassiske guitarrock forenes med hiphop, og med synths penslet over størsteparten af albummets 13 skæringer. Det efterlader et meget forfriskende indtryk, men hvor bandets særkende fortsat er intakt.

Generelt holder albummet et højt niveau, men især Explodes og Glass stikker ud - på den gode måde - hvor Tom Meighan giver fine eksempler på sin overlegne og tilbagelænede vokal.

Hermed anbefalet.

Jeg runder af med en smagsprøve:

Ingen kommentarer: