tirsdag den 5. august 2014

3 hvedeøl fra Indslev Bryggeri

"Her på det første hvedeølsbryggeri i Danmark fokuserer vi på fornyelse med respekt for tradition. På at udvikle de bedste øltyper og brygteknikker. Med rødder tilbage til 1897 er Indslev Bryggeri på Fyn genåbnet som moderne bryggeri i april 2006. Det er ikke længere hvidtøllen, der skummer, men den lifligste hvedeøl, der strømmer ud af hanerne".

Sådan lyder "indgangsbønnen" Indslev Bryggeris hjemmeside, og som det fremgår, har bryggeriet specialiseret sig i hvedeøl. Jeg har over sommeren smagt tre forskellige fra sortimentet:

Svane Hvede er deres bud på en klassisk hvedeøl. Den holder 4,9%, og minder mere om en pilsner end en typisk hvedeøl. Det gør den noget anonym, og jeg ser den mest, som en tørstslukker end en nydeøl.

Sort Hvede holder 6,5%, og læner sig meget op af den tyske schwarzbier. Især på den meget brændte eftersmag. Jeg var ikke voldsomt imponeret. Det skal ikke udelukkes, at den vil gå fint til frokostbordet eller en schnitzel, men jeg vil foretrække den som nydeøl.

Hvor jeg havde mine forbehold ved de to første, overgav jeg mig til deres Hvede IPA. Den holder 5,5%, og tager tager det bedste fra henholdsvis hvedeøllen og IPA'en, hvor du får både citrussmagen og den humlede bitterhed. En rigtig nydeøl, jeg kun kan give mine bedst anbefalinger.

Skål!

Ingen kommentarer: