lørdag den 28. juni 2014

Semper Ardens Weizen

Da ølbølgen for 12-13 år siden for alvor ramte andedammen, med udenlandske øl og danske mikrobryggerier, var et af modtrækkene fra bryggerigiganten, Carlsberg, introduktionen af ølserien, Semper Ardens. En serie, hvor de eksperimenterede med øltyper og brygning, og som samtidig rummede specialøl fra den øverste hylde - især Abbey Ale og Criollo Stout var noget af det bedste, der kunne opdrives fra et dansk bryggeri.

Serien ebbede desværre ud, men for etr års tid siden blev den så genoplivet. Dog ikke med samme høje kvalitet - desværre.

Men en undtagelse er Weizen, der er en klassisk hvedeøl og med tydelig inspiration fra de store tyske bryggerier. Men den trækker også på inspiration fra den belgiske Hoegaarden - især på eftersmagen, hvor banan og appelsin lægger sig på tungen og i ganen.

Weizen holder 4,8% og er særdeles velegnet til frokosten på en lun sommerdag eller "blot" som nydeøl på terrassen. Og sørg nu for at skænke den i et rigtigt weissbier-glas, så også dens flotte skum og farve kan nydes på den helt rigtige måde.

Skål!

Ingen kommentarer: