mandag den 21. marts 2016

Wangel i Ringsted Kulturhus

For et par uger siden albumdebuterede danske Wangel med Freedom, og med det album i bagagen er de nu på turné til spillesteder landet over. Det bragte dem lørdag aften til Ringsted, hvor jeg var blandt publikum.

Det blev en meget fin aften, men jeg begynder med ankepunktet. Hvor blev folk af?! Jeg er med på, at konkurrencen om folks opmærksomhed er hård, men vi taler lørdag aften, en billet til 100.-, øl til 20.- og et anmelderrost band, der bliver spillet flittigt i radioen. Det burde trække mere end 25-30 mennesker af huse!

Nå, men os, som dukkede op fik, som nævnt, en meget fin aften. Wangel er elektro-pop, hvor der veksles mellem det eftertænksomme og dansable, og med en melankolsk undertone. Og det var de dansable numre, der fungerede bedst på scenen. Samtidig kunne vi imponeres over Peter Wangels stemmeregister – han behersker både brummende bas og sfærisk falset. 

Og den såvel musikalske som stemmemæssige vekselvirkning gav en meget helstøbt og afvekslende koncert, hvor vi fik samtlige numre fra debuten, sidste års radiohit, Eternal History samt andre godter. Og hele herligheden varede en times tid.

Lyden var, som altid i Ringsted Kulturhus, rigtig god, og bandet kvitterede med spilleglæde og oplagthed. Synths og trommerne gav et fyldigt lydbillede, og undervejs blev der krydret med guitar.

Og da det hele var overstået, stod du tilbage med følelsen af, at du gerne oplevede Wangel igen. Et spændende bekendtskab, der forhåbentligt når ud til et større publikum end tilfældet var lørdag aften i Ringsted.

Tak til Lisbeth for hyggeligt selskab. Tak til Wangel for en god koncertoplevelse.

Næste koncert er, for mit vedkommende, på fredag, hvor Mikael Simpson gæster Gimle i Roskilde.

Ingen kommentarer: