mandag den 14. marts 2016

Masterclass i Ringsted

Fredag aften var der igen kaldt til samling i Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling, hvor Kulturhuset lagde rammer til Masterclass - Belgisk Øl.

De røde lygter var endnu en gang tændte, og kl. 19.00 var alle på plads til at høre Claus Wordenskjolds foredrag og få en til de klassiske belgiske øltyper, med specielt fokus på den stærkeste, Quadrupel. 

11 øl var linet op, så der var også lagt op til en strabadserende aften! Undervejs blev der budt på oste- og pølsebord, så der også var lidt at stå imod med.

Claus var en rigtig god fortæller, og vi kom vidt omkring, hvor lande-, kloster- og ølhistorie blev flettet ind i hinanden, ligesom vi fik indblik i øltyper og -produktion.

Også i øltyper kom vi vidt omkring, hvor der blandt andet var Kriek, Saison og så førnævnte Quadrupel. Der var fokuseret specielt på klosteret i Chimay. En dansk og italiensk øl havde også sneget sig ind. Især den italienske, Birra Nursia Extra, vakte stor begejstring. Et spændende bekendtskab.

Min egen favorit var dog Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer 2015. En øl, jeg har smagt i flere årgange, og som fortsat er at tælle blandt mine absolutte favoritøl.

Men generelt holdt udvalget et flot niveau, og var mikset fint sammen. Så alt i alt endnu et vellykket arrangement.

Skål!

Ingen kommentarer: