tirsdag den 2. februar 2016

Suede i DR Koncerthuset

For et par uger udsendte Suede albummet Night Thoughts, og det i sin fulde længde samt guf fra bagkataloget, var temaet for mandagens koncert i DR Koncerthuset.

Størsteparten af bagkataloget er jeg meget begejstret for, og deres nye album er deres bedste siden hovedværket, Dog Man Star. Så forventningerne var meget høje, da jeg sammen med Anita, Mikkel og Sandra gik ind i DR Koncerthusets meget flotte sal.

De blev mere end indfriet!

Den første halvdel af koncerten bestod af Night Thoughts samt den film, der er lavet til albummet. Bandet stod bag filmlærredet under afspilningen af hele albummet, mens små filmklip, der hang sammen, gled over lærredet. Undervejs blev bandet lyst op, men ellers var det musikken og filmen, der var i centrum. Jeg savnede undervejs kontakten til bandet og live-fornemmelsen, og havde til tider svært ved at holde koncentrationen.

Men sangene blev afleveret svimlende smukt, og samspillet med filmklippene var udført til perfektion. Og hvor både film og sange fortæller en skæbnesvanger og tragisk historie.

Da hele koncerten var overstået, stod du også med indtrykket af, at du havde været med til en helhedsoplevelse af de helt store - og hvor Suede forstod, at udnytte koncertformatet til fulde.

Efter en kort pause var det tid til "guf fra bagkataloget", og jeg er sikker på, at DR Koncerthuset fortsat står og rocker. Et triumftog af de helt store, og hvor stolesæderne blev blæst væk under publikum.

Både her og i den første halvdel, lød Suede lige så godt, som den dengang i midten og slutningen af 90'erne. Bandet var utroligt veloplagte og -velspillende og Brett Anderson sang, som havde englene havde taget bo i ham. Og fuld af energi, tilstedeværelse og sangglæde, ligesom hans "sceneshow" var nøjagtigt det samme, som da jeg så dem første gang i 1995 - cool og tungen i kinden, ligesom hoftesving, ståen-på-højtalere, mikrofonsving med videre ikke havde ændret sig.

Samspillet var eminent, og spilleglæden lyste ud af dem. Og de strålede af vitalitet og energi. Den afsluttende New Generation stod, som var den frisktappet fra fad, men ellers er det helt umuligt at fremhæve nogle numre bekostning af andre.

Så alt i alt får koncerten 6 ud 6 mulige stjerner. Mindre kan ikke gøre det, og lige nu overvejer jeg, om jeg ikke burde smutte til Odense til sommer, hvor bandet spiller på Tinderbox! En koncert, der understregede, at Suede fortsat har en berettigelse - om end publikumsdelen viste, at der ikke er kommet mange nye fans til de seneste 15 år, men at dem, der var med dengang, holder ved!

Og dermed er jeg helt på linje med denne Gaffa-anmeldelse, hvoraf sætlisten også fremgår.


Tak til Suede for en stor koncertoplevelse. Tak til Anita, Mikkel og Sandra for godt og hyggeligt selskab.

Næste koncert er lige om hjørnet, nemlig Massive Attack på søndag i TAP1.

Ingen kommentarer: