søndag den 7. februar 2016

Et besøg på Banksia Food and Beer

For et par måneder siden åbnede den australske Banksia Food and Beer i Boltens Gaard i hjertet af København. Den ligger i de lokaler, der tidligere husede Den Tatoverede Enke. Et sted, der var med til at vække min ølinteresse til live - med et imponerende udvalg af især belgisk og dansk øl. 

De seneste par år var det dog meget sjældent, at jeg kom forbi, da den blev overhalet af de mange andre ølbarer, der poppede op i bybilledet. Men fredag aften var jeg tilbage i lokalerne - sammen med Ølklubben. Også kaldet LOGEN. Her skulle vi "teste" såvel deres øl- som madudvalg.

Ligesom med Den Tatoverede Enke, er Banksia delt op i to - bar i stueetagen og restaurant på førstesalen. Vi fik plads i sidstnævnte, da besøget også inkluderede fast føde. Baren var da også fyldt til sidste stol, men vi fik et hurtigt kig ind i den. Hyggelig og imødekommende indrettet, og lige ved bardisken hænger en tavle, der fortæller, hvilke 12 øl, der er på hanerne "i dag".

Hyggelig og imødekommende går også igen for førstesalen. Og personalet lever op til rammerne. Hurtige og effektive, og med et glimt i øjet. Autenticiteten højnes også af, at personalet er australsk.

Vi havde købt en såkaldt Deal, der inkluderede 3 små burgere og fire forskellige øl. Øllet udvælges efter, hvad der var på hanerne. Og det gav fire store smagsoplevelser - især Über Pils fra To Øl og Mazzarin fra Omnipollo var slet og ret fantastiske. Øllet skænkes i stedets egne glas, og det giver også lidt ekstra til oplevelsen.

De tre små burgere var ikke nok for 5 mænd i deres bedste alder, så de blev suppleret op. Selv fik jeg en almindelig burger, og den lagde mere end bunden. Meget veltillavet og indbydende.

Tilbage til øllet - foruden de 12 på hanerne, byder Banksia på et væld af flaskeøl. Og for såvel fad- som flaskeøl, er de udvalgt med udsøgt hånd. Og med noget for enhver smag. Foruden førnævnte sås også Gamma og Hoppin' Frog på hanerne, og på flaske var et væld fra ind- og udland. Og med et ganske passende prisniveau, set med københavnske øjne.

Vi sluttede i øvrigt af med Zuur fra Brekeriet - en sur øl, der delte vandene!

Alt i alt et meget vellykket besøg, og det er ikke sidste gang, jeg lægger min vej forbi. Og Banksia er et sted enhver ølinteresseret bør besøge.

Læs eventuelt mere lige her.

Ingen kommentarer: