lørdag den 20. februar 2016

Love Shop i "Radio­husets" kon­cert­sal

“For at fejre vores 25-års jubilæum udfordrer vi både os selv som band og vores publikum i håb om at vise en helt ny side af Love Shop. Det ser vi ingen fornemmere platform for end med samarbejdet med Copenhagen Phil, der forhåbentlig udmønter sig i en koncert, ingen før har set.”

Sådan lød det i foromtalen til fredagens koncert med Love Shop i "Radio­husets" kon­cert­sal. Og det under overskriften "60 minutes of Love Shop".

Jeg har oplevet bandet live en del gange de seneste år, hvor de gang på gang har understreget deres position, som et af landets absolut bedste livebands. Koncerterne har været fyldt med energi og storladen lyd, og en Jens Unmack, som den store entertainer i forgrunden.

Jeg var derfor også spændt på, hvordan de ville tage sig ud i fredagens noget anderledes opsætning - langt fra store fest, deres koncerter ofte er. 

Inden det gik løs, blev vi budt velkommen af musikchef Uffe Savery, som fortalte om mødet mellem den klassiske og rytmiske musik og Copenhagen Phil. Og cirka 21.10 blev de 25 musikere suppleret af de fem medlemmer fra Love Shop. Salen emmede af forventninger, der bare ventede på at blive forløst. 60 minutter senere var forløsningen sket, hvor vi havde været vidner til en koncert, der greb ud efter hjertet, og hvor mødet mellem guitar, synths og strygere var svimlende smukt.

Der var ingen egentlige sange, ingen egentlige numre. I stedet blev deres sange spundet sammen i fire satser. Og omarrangeret til perfektion, så de passede til aftenens setup. Men alligevel med Love Shops særlige kendetegn helt fremme i billedet.

Jeg skal ikke kloge på mig på Copenhagen Phils musikalske kompetencer, men de spillede, så gåsehuden blev stående under samfulde 60 minutter, og strygere gør bare et eller andet ved mine tårekanaler! Og selv om, at Love Shop i begyndelsen virkede lidt overvældede over rammerne, matchede de til fulde Copenhagen Phil. Den gensidige respekt lyste over scenen, og Mika Vandborg løftede sit guitarspil til nye højder. I forgrunden stod - som altid - Jens Unmack, og han understregede, at en sangstemme også er et instrument. Et instrument han mestrer til fulde, og sang med nærvær og inderlighed.

Det hele blev bakket op af et publikum, som var kommet for at LYTTE og OPLEVE, og en koncertsal, hvis lydbillede stod knivskarpt.

Selve musikken var en god blanding fra bagkataloget, og alle var ganske givet nøje udvalgt. Niveauet var tårnhøjt, men I Morgen lyste op over dem alle. Fremført frygtindgydende smukt.

Alt i alt en koncert, der får 6 ud af 6 stjerner. Den sidste grundet, at begge verdener forstod at møde hinanden og spille hinanden op.

Tak til Love Shop for endnu en forrygende koncertoplevelse. Tak til Claus for hyggeligt og godt selskab.

Efter fire koncerter på under en måned, er der nu en lille pause. Næste koncert bliver Mikael Simpson, hvor han 25. marts gæster Gimle i Roskilde. Men måske en koncert med Wangel klemmes ind inden da.....

Ingen kommentarer: