torsdag den 1. oktober 2015

Introduktion til øllets verden

Aftenens udvalg - dertil skal lægges en tjekkisk lager på fad
Tirsdag aften var der igen kaldt til samling i Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling, hvor Ringsted Kulturhus lagde lokaler til det hidtil bedst besøgte arrangement i afdelingens 11 års historie. 54 havde nemlig meldt sig til Introduktion til øllets verden, som var temaet for smagningen.

Og René Hansen fra Det Lille Bryggeri/Den Lille Gaardbutik var den, som skulle føre os ind og gennem denne verden.

René havde fundet 10 øl frem, der spredte sig over de fleste øltyper, hvor blandt andet pilsneren, IPA'en, Geuzen og Stouten var repræsenteret. Primært fra eget bryggeri. Det gav en spændende smagning, hvor de forskellige øltyper kunne smages op mod hinanden, og smagsløgene kunne testes. Stort set alle har deres egen favorit blandt øltyperne, og det kunne noteres, at Geuze ikke står højt på mange lister. Selv syntes jeg, at 3 Fonteinen Golden Blend var fremragende. Meget syrlig og med megen kant, men uden at falde ud over den.

Undervejs gennemgik René de enkelte øltyper, brygmetoder, ingredienser med videre, så vi også fik et godt indblik i den verden. Det blev suppleret med anekdoter fra hans egen ølhistorie, hvor han sammen med sin far og bror var blandt ølpionererne på den danske ølscene. Og spørgelysten blandt deltagerne var stor.

Vinderøllen
Som sædvanlig sluttede arrangementet med at kåre aftenes bedste øl. Alle øl fik stemmer, men Dark Ale fra Det Lille Bryggeri løb med sejren. I øvrigt én af de første øl, René i tidernes morgen bryggede. Den er også rigtig god, men mine egne favoritter var førnævnte Geuze og så Imperial Stout Barrel Aged - ligeledes fra Det Lille Bryggeri.

Så alt i alt et mere end vellykket arrangement - med gode øl og høj stemning.

Skål!

Ingen kommentarer: