tirsdag den 20. oktober 2015

Music Complete

Ét af mine absolutte yndlingsbands er engelske New Order, der har leveret musik til mit soundtrack fra midten af firserne og fremefter. Og et album som Technique fra 1989 står fortsat som et af de bedste albums, der nogensinde er lavet.

Fornylig udsendte de så deres 10. studiealbum - tælles Lost Sirens fra 2013 med. Et album, hvis sange blev indspillet i 2005, og i forbindelse med Waiting For The Sirens' Call. Begge albums var af meget svingende karakter, og det samme kan skrives om forgængeren, Get Ready fra 2001.

Music Complete, som er albumtitlen, er det første uden den ikoniske bassist, Peter Hook. Man savner hans karakterisktiske lyd, men bandets kreative åre banker fortsat kraftigt. Det er klassisk New Order, hvor keyboards møder guitar, og gode melodier opstår. Og hvor Bernard Sumners diskrete vokal fører os gennem albummets 11 skæringer. 

Der lægges fint fra land med Restless og Singularity, men midtvejs falder albummet fuldstændigt sammen, og Tutti Frutti, People On The High Line og Stray Dog er ulideligheder. Men så rejser det sig igen i triumf, og Academic og Nothing But A Fool, er blandt albummets absolutte højdepunkter.

Samlet er der tale om et ganske solidt album, men uden at være prangende, og som understreger, at bandet fortsat har sin berettigelse. Og hvor bandet har fundet noget af den vitalitet, der forsvandt efter Republic fra 1993, og på flere af numrene kan der da også trækkes en lige linje fra dette til Music Complete.

Albummet måtte også gerne føre en turné med sig. En turné, der også fører dem til Danmark - måske til sommerens Roskilde.

Jeg runder af med en smagsprøve fra albummet:

Ingen kommentarer: