lørdag den 25. juli 2015

Turist for en dag

Den "hemmelige" perle, Bibliotekshaven
Jeg har de to seneste sommerferier leget turist for en dag i København. Og denne sommerferie blev ingen undtagelse, hvor jeg torsdag morgen satte kursen mod hovedstaden - og det i selskab af min tidligere kollega, Karin, hendes mand og deres tre børn.

Vi kom ind med 10-toget, hvorefter den gik på raske fjed mod Christiansborg. Her fik vi passeret Højesteret, Statsministeriet, slotspladsen, ridebanen, Bibliotekshaven med videre. Næste stop var Christianshavn, og undervejs nåede vi dagens højdepunkt, nemlig udsigten til mit vindue i Nordeas danske hovedkontor!

På Christianshavn gik vi rundt i de små og hyggelige gader, og langs kanalen. Gaden, der lagde grund til Huset på Christianshavn, Amagergade, blev også besøgt. Sidste stop inden frokost blev Christiania. Staden er altid et besøg værd - mangfoldighed, hygge, smuk natur og spændende bygninger på et og samme sted. Et sted, jeg elsker at besøge. OG Pusherstreet er kun en meget lille del af Staden!

Frokosten indtog vi på den hyggelige Christianshavns Færgecafe. God mad, god betjening.
Copenhagen Street Food

Med depoterne fyldt godt op, var vi klar til næste etape. Og den gik til Papirøen, nærmere bestemt Copenhagen Street Food, hvor vi kunne være hippe med de hippe! Et super fedt sted. Du kan sidde ved vandkanten og nyde udsigten langs vandet og til Nyhavn, Skuespilshuset, Amalienborg med videre, og samtidig nyde alskens lækkerier fra boderne. Et slaraffenland, og med noget for enhver smag.

Vi nøjedes dog kun med en is, der så blev nydt på turen mod Operaen. Herfra tog vi havnebussen til Nordre Toldbod. Esplanaden blev nydt på vejen til Amalienborg. Endnu et af de steder, jeg godt kan lide at lægge vejen forbi. Blandt andet grundet de flotte bygninger og den flotte udsigt til dels Marmorkirken, dels den anden vej mod Operaen.

Amalienborg og Marmorkirken

Sidste stop blev Nyhavn, hvor der igen blev tanket lidt op. Og kl. 18.10 kunne vi tage toget retur til provinsen, og det med 15-16 km. i benene samt en god portion oplevelser i rygsækken. 

Turen var endnu en understregning af, at hovedstaden har meget at byde på - også turistmæssigt, hvor der er mulighed for at se og opleve meget. Hvis det er det, du vil. Andre gange er det fint "bare" at gå rundt eller nyde lidt godt at spise og drikke i godt selskab.

Tak til Karin, Per, Marie, Christian og Katrine for en rigtig hyggelig dag. Og København, vi ses igen en dag.

Ingen kommentarer: