søndag den 12. februar 2012

Whitney Houston, 1963-2012

I dag stod jeg op til nyheden om, at sangerinden Whitney Houston var blevet fundet død på et hotel Beverly Hills. Endnu en trist skæbne og meget vel den uundgåelige udgang på et liv med heftigt stof- og alkoholmisbrug - dødsårsagen ufortalt, for den kendes i skrivende stund ikke.

Endnu en tragisk musikerskæbne kan skrives ind i historiebøgerne, men også en historie om én af de største sangerinder de seneste 25-30 år. Især i de første 10 år af hendes karriere var hun den lysende stjerne på stjernehimlen. Og hendes to første albums samt Bodyguard-soundtracket er af tårnhøj klasse, med vekselvirkning mellem smukke ballader og danserytmer.

Og for mange, var hendes sange den musik, de voksede op med, og lyttede til på drenge- og pigeværelserne, til festerne og så videre. Ligesom hun var en stor, stor inspirationskilde for mange kunstnere. Det ses også refklekteret i de liggende ottetal kondolancer på Facebook og især Twitter.

Jeg var ikke selv fan af hende og synes, at hun også i sin tidlige karriere lavede mange svipsere. Men hun lavede også mange numre, jeg den dag i dag sætter pris på og lytter til. Nedenfor kan en personlig favorit lyttes.
Hvil i fred, Whitney Houston, og tak for musikken, der for altid vil leve videre

Ingen kommentarer: