torsdag den 24. november 2016

Og andre svenske bands....

Nu er der, også musikmæssigt, andet i verden end farvel til Verdens Bedste Band, Kent. Og to "landsmænd" har da også nye albums ude, og begge imponerer ganske meget. Så der er fortsat håb for den svenske musikscene, post-Kent.

The Radio Dept. bryder med Running Out Of Love 6 års pause, og deres returnering til musikscenen, er mere end velkomment. Lyden er mere poppet, men fortsat drømmende, og inspirationen fra støjrocken, kan fortsat anes. Tempoet er skruet meget ned, og vokalen skubbet endnu mere i baggrunden, og hver sang er nærmest som skåret til den årstid, albummet er udkommet i. Stille, mørk og kuldslået. Det absolutte højdepunkt er Occupied, der strækker sig over 7:19 minutter, men alle albummets 10 sange står krystalskarpe.


Er tempoet nede hos The Radio Dept., er det til gengæld skruet gevaldigt op hos Hurula, der med Vapen Till Dom Hopplösa, har deres andet album på gaden. Bandet har jeg fået færden af via Jens Unmacks blog - som så ofte før. Hurula spiller i krydsfeltet mellem punk og pop. Der vrænges og støjes, men er samtidig satans melodiøst - som på Kom Över Nu, der lyder som noget, Kent (!!) eller danske Raveonettes kunne have lavet.


The Radio Dept. gæster København til januar, men begge bands skal være mere end velkomne på Northside eller Roskilde. Jeg ville i hvert fald sætte pris på at opleve deres sange live, og de fortjener et stort publikum.

To af årets bedste albums. Slet og ret!

Jeg runder af med de vanlige smagsprøver:
Ingen kommentarer: