tirsdag den 15. november 2016

Grimbergen Brassin de Noël

Julen står for døren, og i butikkerne begynder også juleøllene at fylde op i sortimentet - både de for mig kendte og mere ukendte. I sidstnævnte kategori tæller Grimbergen Brassin de Noël. Den smagte jeg så forleden.

Grimbergen laver generelt glimrende øl, der ofte er lettilgængeligt herhjemme, og ofte til en billig pris. Men de rammer aldrig loftet, og det gør de heller ikke med deres juleøl. Men for 30.- for 75 cl får du meget for pengene.

Der er tale om en belgisk ale, der holder 6,5%. Allerede ved duften og den første tår, får du et smagsbombardement af jul. Der er kanel, karamel og tørrede frugter. Men efter den næste tår, er det allerede for meget - så sød af den. Og den bliver næsten for klæg.

Men når du har vænnet dig til sødmen - hvis du drikker videre - genvinder den terræn, og viser sig som en glimrende juleøl, der nok mere er en øl til julemaden end en juleøl.

Så den lander som en gennemsnitlig juleøl, der ikke afskrækker mig, men som jeg heller ikke nødvendigvis SKAL smage igen.

Øllen blev købt i Føtex i Ringsted.

Skål!

Ingen kommentarer: