søndag den 1. maj 2016

The Minds Of 99 i Store Vega

For 6 måneder siden oplevede jeg danske The Minds Of 99 vælte Gimle i Roskilde. Fredag aften var det tid til et gensyn - denne gang i Store Vega. En koncert, der var kulminationen på en forårsturné landet over, hvor bandet endnu en gang beviste, at de er blandt landets absolut bedste livebands - at dømme efter anmeldelser og publikumsreaktioner på Facebook og Instagram.

Så det var med store forventninger, at vi fredag aften troppede op i Store Vega. Og da uret ramte 22.45 kunne vi notere, at de blev mere end oversteget, for det blev et 90 minutters langt triumftog.


Fra første akkord havde de et Store Vega, der var proppet til sidste ståplads, i deres hule hænder, og de slap først taget, da aftenens sidste nummer, Someone Made You, fadede ud.

Det centrale midtpunkt på scenen er forsangeren, Niels Brandt, der med en indebrændt og intens mine hvæser sangene ud gennem mikrofonen, men samtidig er i nærkontakt med publikum - på en meget ikke-påtaget måde. Et energibundt, der elsker at stå på scenen, og som er tændt koncerten igennem. Og som til sidst overgav sig, og kastede sig ud til publikum, mens salen sang og skreg under Fuglebur.

Han bakkes op af et satans velspillende band, hvor især bassisten, Asger Wissing, lyser op. Sjældent har jeg set så megen spilleglæde, og bassen fyldte også meget i lydbilledet - især i de tunge versioner af Stjerner På Himlen og Hjertet Følger Med. Men generelt gives der plads til hele bandet.

Vi kom godt rundt i bandets to albums, og der blev vekslet fint mellem de mere stille passager og de sange, der rev i danse- og hoppeskoene. Og det er fuldkommen umuligt at fremhæve nogle sange på bekostning af andre. For de alle rev dig med - på hver sin måde.

Og selv om, at publikum fuldstændig overgav sig til musikken og den fest, bandet skabte, viste The Minds Of 99 også, at de er meget ydmyge, og det er altid klædeligt. Det MÅ også være fedt for et så ungt et band at opleve en sådan modtagelse.

Alt i alt en koncert, der får 6 stjerner ud af 6 mulige. Svedigt, medrivende og f*ucking fantastisk. Og jeg er sikker på, at taget på Vega endnu ikke er landet og at murene fortsat ryster.

Tak til Lisbeth for endnu en fed koncertoplevelse. Tak til The Minds Of 99 for en totaloplevelse.

Vi ses helt sikkert derude igen - måske på Roskilde eller andetsteds.


Men inden da, venter The Choir Of Young Believers og De Underjordiske i den kommende uge, og således fortsætter musik- og koncertrejsen.

Ingen kommentarer: