fredag den 27. maj 2016

Då Som Nu För Alltid

Fredag udsendte verdens bedste band, svenske Kent, deres svanesang, albummet Då Som Nu För Alltid. Allerede tidligere på året, havde bandet meddelt, at de efter deres kommende album og den efterfølgende tour, ville takke af.

Det var en nyhed, der gjorde ondt, men ligesom alt andet godt her i livet, varer intet evigt.

Men nu bliver der mulighed for at sige farvel - med et nyt album, et kommende opsamlingsalbum og en stor turné.


Efter 26 år og 12 studiealbums er det slut, hvor der kan ses tilbage på en karriere, hvor bandet har leveret mangt en mindeværdig sang, mangt en mindeværdig koncert.


Med Då Som Nu För Alltid slutter bandet ikke på toppen. Dertil er niveauet fra tidligere albums som Vapen & Ammunition, Du & Jag Döden og Tigerdrottningen for højt. Men albummet er klassisk Kent. Melankolien står malet over samtlige numre, Joakim Berg synger himmelsk og endnu en gang formår de at sætte lyd og ord på følelser som længsel, tab af kærlighed og troen på sig selv, utilstrækkelighed og ensomhed.


Som på deres seneste albums, er der skruet ned for guitar og op for maskinparken. Det giver et storladent og udflydende lydbillede, men uden at være tungtlæsset, og der veksles fint mellem up-tempo og de mere stille numre. Det efterlader også indtrykket af endnu et meget helstøbt album.


Jeg vil ikke fremhæve nogle sange på bekostning af andre, da niveauet er højt gennem alle skæringer. Og meget passende sluttes albummet af med Den Sista Sången. En oplagt koncertafslutter på den kommende turné.


Alt i alt et meget værdigt farvel, og det tegner lovende for den kommende turné, hvor jeg er sikret billet til København og Malmö. Måske Aarhus også føjes til listen.

Jeg runder af med en smagsprøve fra albummet - og jeg kan love, at det ikke er sidste gang, at vi har hørt til Kent. I hvert fald her på bloggen:

Ingen kommentarer: