tirsdag den 17. maj 2016

Copenhagen Beer Celebration 2016

I den forgangne weekend løb Copenhagen Beer Celebration (CBC) igen af stablen. Og for mit eget vedkommende var det tredje gang, at jeg deltog - igen i år sammen med Kenn fra Ølklubben, og i den grønne session lørdag eftermiddag.

De tidligere år har CBC været holdt i Sparta Hallen på Østerbro, men er nu flyttet til Øksnehallen. Det var et godt træk - der var plads til flere mennesker, men samtidig bedre plads ved standene og til at sidde ned undervejs.

Konceptet er meget enkelt. CBC løber over to dage - fredag og lørdag - og er delt op i fire sessioner, der hver varer 4 timer. Du køber så billet til én eller flere sessioner, og billetten giver fri adgang til øllet. Ved indgangen får du udleveret et armbånd, kort over standene samt et lille smageglas med plads til 10 cl (de fleste smagsprøver var dog "kun" på 6 cl).

Det meste af øllet er brygget eksklusivt til CBC, og for langt størsteparten på fad. Og bryggerierne kommer primært fra USA og England, men i år var der også udvidet med en skandinavisk afdeling, hvor nogle mindre kendte bryggerier fik mulighed for at præsentere en til to øl ved hver session, heriblandt mit eget favoritbryggeri, Det Lille Bryggeri.

Publikum var en blanding af hardcore ølnørder og almindelige nysgerrige, og hvor førstnævnte rundt om ved bordene og standene gjorde flittigt brug af deres notesbøger. Men fælles for alle var at få smagt noget godt øl - og det gjorde vi!

Kvaliteten var tårnhøj, og efter, at det første kaos havde lagt sig, var der efterhånden god plads ved alle standene, så der også var tid til en lille sludder med de enkelte brygmestre og spørge lidt mere til øllet. Det meste af øllet var i den mere eksperimenterende ende - det være sig øltype, lagring, ingredienser med videre. Alle standene var meget effektive, hvor fokus var på publikum, ligesom de var flinke til at skylle ens glas, så man bedre kunne smage netop deres øl.

Hvad angår selve øllet bar udvalget præg af, at de mere sure øl er The Hype lige nu, men også Berliner Weisse var at finde mange steder. Sidstnævnte siger mig ikke det store, men jeg fik smagt mangt en god øl af den sure slags. Faktisk var de i overtal på min smagsliste. Alkoholprocenten er håndterbar, øllet udfordrer mine smagsløg og giver en god variation i det, der smages. Og blandt andet Boon, Bell's, LoverBeer, Edge, Lervig og Way Beer skænkede nogle meget gode og spændende øl op.

Men nu er der andet øl i verden end det sure, så vi fik også nogle fantastiske imperial stouts. Blandt andet Mexican Coconut Cake fra Westbrook, Dark Lord Dwarven Power Bottom fra 3 Floyd's og ikke mindst The Dark Overlord fra Amager Bryghus, der står tilbage som den bedste øl, jeg smagte på CBC i år. Det siger ikke så lidt!

Alt i alt endnu en god ølfestival og det er helt sikkert, at vi igen til næste år vil prøve at få billet til én af sessionerne.

Skål!

Ingen kommentarer: