torsdag den 28. april 2016

Pilsner i Ringsted

Aftenens udvalg
Pilsneren er landets mest solgte øltype, men en ølsmagning med den som tema trækker ikke mange af huse. Således mødte kun 19 op, da Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling havde kaldt til samling onsdag aften på den hyggelige bar, Skema. Men dem, der gjorde det, fik en spændende smagning, hvor vi oplevede, hvor bredt selv pilsneren kan spænde i smag.

Vi kom godt omkring i det danske øllandskab, ligesom Tjekkiet, Italien og Tyskland også var repræsenteret. SuperBrugsen i Fensmark havde hjulpet med til at finde øllet frem, og Thomas og Asbjørn fra den lokale bestyrelse ledte os gennem øllet - med historier om øltypen, bryggerierne og selve øllet.

Aftenens bedste øl - i min optik
Vi lagde ud med Pilsner Urquell - fortsat én af dem, der sætter overliggeren for pilsneren. I hvert fald med mine smagsløg. En øl, jeg aldrig bliver træt af. Den er frisk og læskende, og alligevel med en lidt humlet kant. Og fungerer både som "tørstslukker", når en lang dag/uge skal bundfælde sig eller som hyggeøl.

I min optik nåede de efterfølgende ni øl ikke niveauet fra Pilsner Urquell, men der var en god variation. Variationen gik blandt i en noget humlet pilsner, som Christiania-øllen, SuperNova, og en mere sødlig fra Kongebryg, Tjekkisk Pilsner. Begge var ikke dårlige, og jeg var også ganske begejstret for Udgårdsloke fra Munkebo, Kong Henrik fra Hornbeer (der også blev aftenens vinderøl) og den tyske Amaris Riegel. Den eneste, der faldt noget igennem, var War Veterans fra Gundestrup.

Alkoholprocenten var forholdsvis lav, fra 4,4 til 6, men der laves meget godt øl uden, at du går i dørken efter én til to øl.

Dine smagsløg blev ikke udfordret så meget som ved tidligere smagninger, og der var da heller ikke de helt store øl-åbenbaringer, men alligevel interessant at dykke mere ned i pilsnerens verden og lære nyt at kende. Det behøver ikke altid at være store smagseksplosioner for, at øllet er godt.

Og at dømme efter stemningen ved bordene, var de 19, der mødte op, tilfredse med, at de gjorde det. Så alt i alt endnu et vellykket arrangement i regi af Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling.

Skål!


Ingen kommentarer: