mandag den 4. april 2016

The Entrepreneurs og Velvet Volume på Gimle

To af tidens mest lovende danske bands er The Entrepreneurs og Velvet Volume, der begge spiller energisk rock af den støjende og larmende slags - på den gode måde. De singler og ep'er, de har udsendt lyder lovende for deres videre færd.

Men hvordan omsætter de musikken til livescenen? Ja, det fik jeg mulighed for at vurdere og opleve lørdag aften, hvor de begge gæstede Gimle i Roskilde.

Jeg begynder med ankepunktet. Det var en fejl at lade Velvet Volume åbne koncerten, for de var aftenens absolutte højdepunkt, og havde salen i deres hule hånd. Mere om det om lidt.

The Entrepreneurs lyder lovende på plade, med en meget stor lyd. Men det fungerede bare ikke live. Måske blev de "straffet" for den intense og nærværende præstation, Velvet Volume leverede forinden. Sjælen og nerven manglede, og de var uden kontakt til publikum, men havde mere travlt med at synes, at de selv var fede. Det blev en opvisning i "se mig, se mig", hvilket var ærgerligt, for jeg er sikker på, at de har meget at byde på, og med et stort potentiale.

Men alt det, de ikke havde, havde Velvet Volume. Tre søstre på 2 gange 18 og 16 år, men spillede, som havde de spillet fra den dag, de sagde hej til verden. Selvsikkerheden og selvtilliden var stor, men det samme var ydmygheden, hvor der blev smilet genert til hinanden og publikum over den modtagelse, de fik.

Det hele så legende let ud, og samspillet i top. Der var guitar-, bas- og trommesoloer, tungen sad i kinden og de punkede fraseringer sad lige i skabet. Tempoet var tårnhøjt og den energiske musik sparkede ind i solar plexus og rev i danse- og hoppeskoene.

Formlen var meget klassisk punkrock, men de forstod at variere den så meget, at det ingenlunde fremstod ensformigt, men snarere meget helstøbt. Også i den måde, de varierede i vokaler og musikalsk udtryk, hvor alle tre instrumenter fik lov til at fylde op i lydbilledet.

Sange som I Think Need You og Running Wild lettede taget, og det samme gjorde deres version af Britney Spears One More Time. Samtidig forstod de med den største selvfølgelighed at fange publikum og hive os med - som havde de ikke lavet andet de sidste 16-18 år end at stå på en scene og spille musik.

Så alt i alt en meget helstøbt koncert, der får 5 ud af 6 stjerner. Som jeg sagde efter koncerten, så åbner de på Roskilde 2017. De er skabt til storhed.

Tak til Lisbeth for en hyggelig og sjov aften. Tak til Velvet Volume for en stor og fed koncertoplevelse.

Ingen kommentarer: