torsdag den 7. januar 2016

Nytårets films

Nærmest traditionen tro fik jeg set en række films over nytåret, og ingen af dem skuffede. Snarere tværtimod:

American Sniper: Clint Eastwoods autentiske drama om den amerikanske snigskytte, Chris Kyle, der får legendestatus under den anden Irak-krig. Vi kommer tæt på rædslerne i Irak og den svære hjemkomst. Et medrivende drama, men hovedrolleindehaveren, Bradley Cooper, er lidt for meget flødebolle for mit vedkommende.

Carnage: Roman Polanskis middelklasse-drama, hvor facaderne krakelerer i takt med, at en uoverensstemmelse mellem to familiers drenge diskuteres blandt forældrene og whiskyen hældes ned. Jodie Foster og Kate Winslet er fantastiske i de kvindelige hovedroller og du græder af grin undervejs.

Lincoln: Steven Spielbergs historiske drama om den amerikanske borgerkrigs sidste dage og frigivelsen af slaverne. Daniel Day Lewis stjæler hele filmen i den mandlige hovedrolle. En stor og flot film, der også maner til eftertanke. Om lighed og frihed.

Stille Hjerte: Bille Augusts drama om at sige farvel. Om det svære emne, aktiv dødshjælp. Ikke noget med at mase sig på og ind eller kyle følelserne i hovedet på publikum, men en realistisk og enkel fortælling om en lille familie. Paprika Steen og Danica Curcic lyser gevaldigt op som de to søstre, der skal sige farvel til deres mor.

Shutter Island: En film, jeg fik anbefalet af en veninde. Martin Scorsese har instrueret og Leonardo DiCaprio har den altoverskyggende hovedrolle. Filmen begynder som en almindelig krimi, hvor en undvegen patient/fange eftersøges. Langsomt, men sikkert udfolder et langt større drama sig, hvor alt vendes på hovedet. En gådefuld og psykologisk thriller af de helt store.

Derudover blev det også til gode gensyn med Sideways og Django Unchained. Sidstnævnte som opvarmning til den kommende Quentin Tarantino-film, som jeg forventer mig meget af.

Film skal ses i biografen, men sofaen er nogle gange også et godt alternativ!


Ingen kommentarer: