lørdag den 23. januar 2016

Lars HUG i DR Koncerthuset

"Elsker dig for evigt"
Én af sidste års absolut bedste koncerter var Lars HUG på Roskilde, og et par måneder efter, gjorde han (næsten) kunststykket efter til Fredagsrock i Tivoli. Derfor var det "dengang" en let beslutning at købe billetter, da jeg så, at han ville give koncert i DR Koncerthuset til januar. Og den koncert fandt sted fredag aften.

I foromtalen var der lagt op til "en spektakulær koncertoplevelse i 360 grader, med publikum siddende hele vejen rundt om scenen, og H.U.G. og band i en ekstraordinær opsætning specielt til DR Koncerthuset".


Det viste sig at holde stik! Næsten. For koncerten lettede ikke helt. Det var som om, at rammerne og det store publikum hæmmede HUG og at han ikke følte sig helt tilrette. Han virkede jovial på en kejtet og påtaget måde, når han talte mellem numrene, og det hele blev lidt pjattet. Fremfor at fokusere på musikken - som ved de tidligere koncerter. Samtidig ville han for meget - både med sætlisten og i opsætningen. Og det kom ikke til at spille helt.


Når det er skrevet, var det en meget fin koncert. Den var bygget op som en rejse, hvor vi begyndte med hans nyeste album og spillede os over de næste to timer tilbage til tiden i Kliché. Det var en god måde at opleve hans spændvidde på, og høre sangene blive spillet op mod hinanden. 

Men det betød også, at der skulle vælges meget - og dermed også meget fra. Og jeg savnede sange, der blandt andet blev spillet i Tivoli og på Roskilde - som Så længe, jeg lever, Mon de kan reparere dig, Militskvinder og Blidt over dig. Men sange som Elsker dig for evigt, Natsværmer og Dansevise ramte durkt i hjertekulen, og HUG formår, om nogen, at spille sange til hjertet.

DR Koncerthuset virkede også som om, at det var bygget til HUGs fine og blide sange og stemme, og der er noget rart og fortællende over den tilbagelænede måde, han synger og spiller på. Langsomt, men sikkert kryber sangene ind under huden på dig - bliver der.

Musikrejsen gjorde også, at koncerten blev meget varieret - også i sit udtryk - og du vidste ikke, hvad der ventede i det næste nummer. Det gav en form for helhedsoplevelse, du sjældent oplever ved en koncert.

Så alt i alt lander jeg på 5 stjerner ud af 6. Den femte for at spille en gribende version af Elsker dig for evigt, der sjældent er hørt smukkere.

Den næste tid byder også på en række koncerter, hvor Suede, Massive Attack og Love Shop sættes ind på kontoen. Men musik er også livets salt.

Ingen kommentarer: