onsdag den 13. januar 2016

En nordisk aften i Ringsted

Hypnopompa fra Omnipollo
Ét af de mest traditionsrige arrangementer hos Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling er porter-/stout-smagningen. Eller Nordisk aften, som den gik under tirsdag aften på den hyggelige bar, Skema.

Et arrangement, der vanligvis er et stort tilløbsstykke blandt de lokale ølentusiaster, og det var også tilfældet i år. Så med 38 deltagere var de røde lygter tændte. 
Det forstår man jo godt, for porter og stout er nogle dejlige øltyper!

Jeg var tovholder på arrangementet, hvor jeg havde fundet 9 øl frem - fra Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island. Alle mørke og tunge, som den nordiske vinter.

Til selve arrangementet blev jeg sekunderet af Leif Nygaard, hvor vi begge fortalte om de forskellige øl, bryggeriet bag med videre.

Og mens, at vi gjorde det, steg stemningen ved bordene, hvor øllet flittigt blev diskuteret. Og som altid delte flere af øllene vandene. Eksempelvis Sjokolade & Kirsebærporter fra norske Austmann, der både havde porterens sødme og frugtøllens syrlighed. Jeg kunne godt lide den.

Mørke fra danske Beer Here var også et spændende bekendtskab. Den havde en bitterhed, du sjældent oplever hos en porter.

Men mine egne favoritter var Konrad fra norske Lervig, What A Girl Wants fra svenske Beerbliotek og ikke mindst Hypnopompa fra Omnipollo, der ligeledes kommer fra Sverige. Et drøn af en imperial stout på 11%, med meget fylde og en velbalanceret sødme.

Den endte også med at vinde afstemningen om aftenens bedste øl - sammen med Imperial Rye Porter fra Nøgne Ø. Og endnu en gang fik alle øllene stemmer.

Alt i alt endnu et glimrende arrangement i regi af Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling.

Skål!

Ingen kommentarer: