torsdag den 21. januar 2016

Gone Porto

Øl lagret på rødvins-, whisky- og cognacfade bliver efterhånden mere og mere "almindeligt", men forleden smagte jeg for første gang - vist nok... - én, der var lagret på portvinsfade. Bag den står fine Amager Bryghus, der altid forstår at komme med spændende øl, der også udfordrer smagsløgene.

Der er tale om en imperial stout på 10%. Allererede ved første nip af den, mødes du af en smagseksplosion af kaffe, chokolade og tørrede frugter. Og mærker, at det er en fyldig øl, du har med at gøre.

Jeg havde forventet en mere vinøs smag, men i stedet er den lidt syrlig, men alligevel med den karakterisktiske træsmag fra de fadlagrede øl.

Det gør øllen til et yderst spændende bekendtskab. En nydeøl, især velegnet til de kolde vinteraftener, hvor stilheden og roen langsomt indfinder sig.

Med andre ord - Amager Bryghus har gjort det igen!

Øllen blev købt i Barley Wine i København.

Skål!

Ingen kommentarer: