mandag den 7. december 2015

En tur i Pilekælderen

Lørdag var der igen samling i Team Bierstube, hvilket vil sige tre tidligere kolleger fra Nordea Liv & Pension. Og programmet var det vanlige - frokost, øl, snaps, billard og røverhistorier.

Vi havde sat hinanden i stævne kl. 12.00 på den forholdsvis nye frokostrestaurant, Pilekælderen i Pilestræde. Men selve rammerne er meget gamle - lavt til loftet og indrettet på en meget hyggelig og indbydende måde.

Menukortet var "som vi kender det" - diverse sild, forskellige kolde og lune retter og så ost. Der var også muligheder for en platte, men vi valgte alle at bestille tre stykker smørrebrød hver.

Alt er lavet fra bunden - selv brødet. Og det kunne smages - på den gode måde. Jeg kunne næsten have spist mig mæt i brødet alene. Men jeg valgte dog følgende:

  • Pilekælderens Hyldebær og akvavit sild med løg, kapers og dild.
  • Smørstegt rødspættefilet med hjemmerørt remoulade, citron.
  • Frikadeller med rødkål og surt.
Sild, øl og snaps skal der til
Især silden var meget lækker. Velanrettet og med meget bid i.

Maden skal også have noget at svømme i, og her havde Pilekælderen et ganske fint snapsekort, med diverse specialiteter. Øludvalget var også glimrende, men uden at være prangende. 

Selve prisniveauet matchede de øvrige københavnske frokostrestauranter, men i den øvre ende. Men du får også kvalitet for pengene.

Eneste ankepunkt var betjeningen. Den var hurtig og effektiv, men du kunne godt sidde med en følelse af, at de mange gæster var lidt til en gene for personalet.

Det trækker dog ikke meget ned, for den samlede oplevelse var i top, og jeg forstår godt, hvorfor der var stuvende fuldt lørdag eftermiddag.

Efter en god frokost, gik vi med høj stemning videre ud i København.

Stedet er hermed mere end anbefalet, og det er ikke sidste gang, jeg lægger vejen forbi.

Så alt i alt endnu en rigtig hyggelig dag i regi af Team Bierstube.

Læs eventuelt mere om Pilekælderen lige her.

Velbekomme!

Ingen kommentarer: