søndag den 23. marts 2014

Nørlund synger Strunge

Nikolaj Nørlund er blandt mine absolutte yndlingssangere/-musikere, og i forbindelse med, at han snart smider et nyt album på gaden, var jeg forleden lidt rundt på Youtube for at lytte til de smagsprøver, der hidtil er kommet fra albummet og især hans tidligere numre.

Her stødte jeg på, hvad der vist er den officielle video til Den støjende tid. En video, jeg ikke havde set før, og som vist netop var lagt op.

Nummeret stammer fra albummet Navnløs fra 1996, hvor Nørlund fortolker udvalgte digte fra Michael Strunges digtsamling Verdenssøn. Et album, der i øvrigt var Nørlunds første på dansk og et af dem, der for alvor satte gang i den såkaldte danske bølge.

For mit eget vedkommende er netop Den støjende tid et nøglenummer på Navnløs, og et af de bedste, han nogensinde er lavet. Han synger eminent og det musikalske underlag, der er præget af kontrabas, violin og klaver, står perfekt til hans stemme. Og til en tekst præget af en mand, der bliver mere og mere fremmedgjort og som trækker sig mere og mere væk fra alt og alle indtil, at han springer ud - hvilket Strunge gjorde i 1986, hvor han begik selvmord ved at springe ud af vinduet i sin lejlighed.

Navnløs er flot mindesmærke over Strunge og Den støjende tid en milepæl i dansk musik. Lyt selv med nedenfor:


1 kommentar:

Anonym sagde ...

enig! Tak for blog og indlæg. En glemt perle! Lyttede den "rent tilfældigt" den anden dag. Stadig hans stærkeste album, synes jeg. Tak1
-rene