mandag den 10. marts 2014

Åbent hus og brygning hos Det Lille Bryggeri

Et udsnit af det meget fine øludvalg
Til sommer fylder Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling 10 år, og en del af markeringen bliver en øl brygget specielt til denne anledning. Øllen er p.t. uden navn, men der bliver tale om en skotsk ale, som et af medlemmerne, John, har lavet opskriften til. Det i samarbejde med René Hansen fra Det Lille Bryggeri.

Men en opskrift kan ikke gøre det alene - øllet skal jo også brygges, og det blev det så i lørdags, hvor lokalafdelingen havde kaldt til Bryggerdag på Det Lille Bryggeri i Bringstrup lidt udenfor Ringsted. Det kombineret med Åbent hus hos bryggeriet, hvor interesserede kunne komme forbi og smage lidt godt øl. Smagsprøverne kostede 10.- stykket, og lagde du 30.- ekstra fik du bryggeriets eget ølglas, hvor Danske Ølentusiasters logo også var påtrykt.

Og det blev lidt af et tilløbsstykke, de 5 timer arrangementet varede. 50-70 mennesker dukkede op i løbet af dagen, og der blev taget godt fra på hylderne. René og hans bror, Thomas, havde fundet et godt og stort udvalg frem, så det var muligt at komme godt rundt i deres gode øl, med mange spændende smagsoplevelser til følge. At dømme efter glassenes indhold, var især bryggeriets mere mørke og tunge øl den helt store succes. For mit eget vedkommende var især "gensyn" med Lakridsporter, Black Gold og Black Elixir de store højdepunkter.


René underholder de interesserede
ølentusiaster om brygprocessen
Men vi var jo ikke kun kommet for at smage øl - der skulle jo også brygges en øl! René indledte med at fortælle om opskriften, processen og det forventede resultat. Der skulle brygges 2 gange 240 liter, og det var allerede nu muligt at bestille en kasse til eget forbrug. Og René udelukkede ikke, at der ville blive brygget mere af øllen, hvis den blev rigtig god.

René styrede løjerne i bryggeriet og fortalte undervejs om processen og hvad der nu skete, mens flere medlemmer, efter bedste evne, gik til hånde, hvor det var relevant. 

Vi fik også indblik i de mere kreative finurligheder ved brygprocessen. Der skulle blandt andet føjes lyng til smagsnuancerne i øllen, og det skete ved, at en gazebind-strømpe blev fyldt med ingredienserne og smidt i karet.

Interessen fra de fremmødte var stor, men det var også spændende at opleve fra nærmeste hold, hvordan noget af landets bedste øl bliver brygget. Og undervejs gik snakken lystigt blandt de fremmødte - blandt andet med anekdoter fra lokalafdelingens spæde begyndelse.

Alt i alt endnu en god og hyggelig dag i regi af Danske Ølentusiasters Ringsted-afdeling og Det Lille Bryggeri.

Ingen kommentarer: