tirsdag den 27. december 2011

Årets musikopdagelser

I lighed med 2010, har 2011 budt på mange musikopdagelser - enten i form af debuterende bands eller i form af min vanlige langmodighed, hvor jeg først sent når mere etablerede navne.....

Af sidstnævnte kan nævnes Strokes (som jeg nåede efter en fremragende koncert på årets Roskilde), Elbow (der blev anbefalet af medbloggerne Martin, Peter og Jens), The war on drugs (takket være ihærdig indsats fra medblogger Jens), Larsen & Furious Jane (tak til Peter H. Olesen for den ihærdige indsats) og The Storm (der tog mig med storm - jaja... - med deres 2011-album).

Af nyere navne kan især følgende fremhæves: Hymns from Nineveh, From Sarah, Emma Acs, Darkness Falls, Ulige numre, Stoffer & Maskinen, Dum Dum Girls, Iceage og Best Coast.

Men prisen som årets clou tager Rumer. I marts bloggede jeg om denne musikalske opdagelse, og begejstringen er intakt her på kanten af årets udgang.

Og lur mig, om der ikke i løbet af 2011 er kommet nye navne, jeg endnu ikke er nået til, og lur mig, om 2012 ikke vil byde på allerede kendte navne, der så fanger min begejstring. Og nye musikopdagelser er blandt de store glæder udi musikken, og er ofte kilde til stor begejstring - og naturligvis også skuffelser, hvor roste navne falder igennem ens egen mere eller mindre tvivlsomme musiksmag.

Kilderne for ny musik er blandt andet de blogs, der er nævnt under "Her læser jeg også..." (se højre side her på bloggen) og sites som Pitchfork og Gaffa. Hermed anbefalet.

1 kommentar:

rene sagde ...

ak, hvem der havde ungdommens mentale og fysiske overskud. Har været væk et par dage og hvad finder man i cd-spilleren, da man kommer hjem: Tristan T - js, det siger vel det hele. Dit tempo er uhørt højt, når man kobler med dit cpr-bevis, som kun er en smule 'større' end mit :-)
Men hvis man er i tvivl om, hvor det næste store er henne, kan man altid blive klog på din udforsken. Du er sådan set over hele scenen.
Jeg sender dig et postkort og håber ikke du køder dig :-)