tirsdag den 6. december 2011

Trolex-Gate

Der har de seneste dage, været skrevet mangt og meget om Troels Lund, hans spindoktor, Lars Løkke, Peter Loft og så videre i forbindelse med Helle Thornings skattesag, og især det, der efterfølgende er kommet frem om møder, lækager med videre.

Og to af landets førende politiske kommentatorer, har i henholdsvis Berlingske og Børsen, skrevet en kommentar, der slet og ret må karakteriseres som værende spot on: Niels Krause og Helle Ib. Mere præcis kan hele miseren ikke beskrives, hvor de peger på en række faktorer, der desværre ikke er blevet diskuteret meget - nemlig moralen blandt partierne og deres medlemmer.

Nu er der fortsat tale om gisninger og udlægninger, hvor modparten endnu ikke blevet hørt med videre, og alt kommer først for dagen, når den kommende undersøgelseskommission lægger sin rapport frem. Men - Troels Lund, Løkke og andre aktører har i den grad formået at bære brænde til bålet, og desværre har politikere på den modsatte fløj ikke undladt at kommentere på Lunds og Løkkes mulige rolle.

Og når det så er skrevet og læst, må vi huske på, at vi lever i et retssamfund og ikke en bananrepublik, om end sidstnævnte for tiden synes mere at være tilfældet. Det betyder også, at alle er uskyldige indtil det modsatte er bevist - trods liggende ottetal udtalelser fra politikere, eksperter, meningsdannere og menigmænd.

Og det betyder også, at når en skattesag af Skat er vurderet til ikke at være en sag, forældelsesfrist eller ej, så er der ikke en sag. Og det uanset, hvor meget borgerlige politikere og vælgere himler op og tuder. Og ingen er naturligvis forpligtet til at lægge personlige oplysninger frem, når du er blevet frikendt. Der gælder naturligvis samme regler for en politiker som menigmand. Det kan så her indskydes, at Thornings egen håndtering af sagen frem til selve frifindelsen var en katastrofe.


Nok om det, og jeg håber, at fokus nu kan blive rettet mod de egentlige politiske udfordringer, Danmark står midt i og overfor. Det være sig finanskrise, EU, skal-kunne-betale-sig-at-arbejde-diskussionen, arbejdsløshed og så videre.

Bevares, der kan i Trolex-gate være tale om en politisk skandale af hidtil usete dimensioner, der kan ende med at bringe flere toppolitikere til fald, men nu må vi vente på konklusionerne fra undersøgelsen og fokusere på fremtiden. Og måske samtidig tage et opgør med de her spindoktorer, der ret beset er en rolle, Fanden har skabt.

1 kommentar:

rene sagde ...

Grundstødning er et godt ord - og ja, der er en form for borgen-potentiale i den sag. Den kan ikke sammenlignes med Ninn-sagen, hvis det kommer så langt, for her er ikke tale om politikere, der er på vej ud, men det hold, der skulle slå S om max fire år. hvis mange ryger nu, vil det hele få en helt anden drejning. et politisk klima vi aldrig har set magen til i nyere tid. En ønskesituation for regeringen, for selvom de indtil nu har vist mange "spændende" personsager, kan de næppe toppe den her. Og hvem kan huske Karsten Hansen? Det er næsten mere valgagtigt end ved valget...