torsdag den 14. juli 2016

Bryg 400 - Whisky Edition

Måske er det bare en tendens, jeg først har opdaget nu, men det bliver mere og mere populært at fadlagre øl. Dog med svigtende held, hvor øllens egentlige karakteristika overdøves af det fad, den er blevet lagret på - hvad enten der er tale om rødvin, rom, whisky, tequila eller hvad der nu end bruges.

Men så er der undtagelserne, og én af dem er Bryg 400 - Whisky Edition fra Det Lille Bryggeri.

Der er tale om en Imperial Stout på 10,2%, som har været lagret i 6 måneder, og tappet 14. marts 2014.

Øllen har en tilpas smag fra whiskyen og fra selve egetræet, men det overdøver ikke smagen af kaffe og mørk chokolade, men giver i stedet en stærk øl med megen smag. Tang og tjære synes også at kunne smages. Sødmen og bitterheden er desuden balanceret perfekt.

Den almindelige Bryg 400 var fremragende, men har fået et ekstra pift i denne version, og der er helt klart tale om en øl, der skal nydes uden ledsagelse - udover godt selskab.

Øllen blev købt i Den Lille Gaardbutik i Bringstrup lidt udenfor Ringsted.

Skål!

Ingen kommentarer: