torsdag den 26. februar 2015

Nyt fra Marie Key

Da Marie Key for et par år siden bragede ind på den danske musikscene, røg jeg også med på bølgen. Her blev jeg fanget af hendes meget pigede vokal og de melankolske sange, der blev bakket op af nogle meget fine melodier.

Efter et par års albumpause og ovenpå en heftig turneren til spillesteder over hele landet, er hun nu tilbage. Tænker Du Vi Danser er titlen på hendes 3. soloalbum.

Stilen fra de forrige albums er intakt, med synthpop og stærk sangskrivning. Den musikalske bagmand, Andreas "Maskinen" Sommer virker i topform, og Key fremfører sangene med stor overbevisning. Hvor tonen på forgængerne kredsede om tab og længsel, er det at finde tosomheden det gennemgående tema på det nye album.

Personligt synes jeg ikke, at albummet helt rammer niveauet fra forgængeren, De her dage, men alligevel viser Key, at hun er en meget væsentlig og vedkommende spiller på den danske musikscene. Og det er meget forfriskende med en sangerinde, der giver meget af sig selv på plade.

Alt i alt er der tale om et album, der ganske givet vil lande meget højt på min liste over årets bedste danske albums.

Og førstesinglen, Fatter det nu, skriver sig ind på listen over én af årets absolut bedste sange. Her er den i en liveudgave:

Ingen kommentarer: