tirsdag den 10. februar 2015

Øl fra Munkebo Mikrobryg

Fynske Munkebo Mikrobryg er endnu et af de bryggerier, jeg alt for sjældent støder på, når der handles eller smages øl. Det er en skam, for de brygger noget rigtigt godt og spændende øl. 

Så i forbindelse med noget øludveksling med Martin Petersen fra den fine øl-blog, Stovt, fik jeg fat i tre forskellige øl fra bryggeriet. Alle i den tunge og stærke ende. De er nu blevet smagt!

Jeg lægger ud med deres Alstærk, der er en Strong Scotch Ale på 9,4%. En meget kompleks øl, hvor både surhed, bitterhed og sødme står i kø blandt smagsnoterne. Men bryggeriet formår at balancere dem på bedste vis, og det samme med den forholdvise høje alkoholprocent, hvor den titter frem, men uden, at øllen er sprittet. En fantastisk øl, er her den rette betegnelse.

Det samme kan siges om Gleipner - en Imperial Black IPA på 9,4%. Gleipner har IPA'ens karakterisktiske humlede eftersmag, men samtidig porterens smagsnoter af brændt malt og kaffe. Det giver en meget spændende øl, der både er liflig og fyldig. De mange alkoholprocenter er samtidig balanceret fint. Aldeles vellykket.

Det samme kan siges om Ægir - en Russian Imperial Stout på ligeledes 9,4%. En fyldig og mørk øl, hvor smagsnoter som blomme og rosin står langt fremme - både i duft og smag. Øllen smager af meget mere end de "kun" 9,4%, og matcher snildt mange af de øvrige fremragende stouts, der brygges i ind- og udland. En øl fra den øverste hylde.

Alt i alt tre øl, der understreger, at Munkebo Mikrobryg er blandt landets mest interessante bryggerier, hvor der brygges godt og spændende øl - uden at lande i den ekstreme grøft.

Læs eventuelt mere om Munkebo Mikrobryg lige her.

Skål!

Ingen kommentarer: