torsdag den 3. marts 2011

Dyrevelfærd eller mangel på samme

Så kører debatten om blandt andet minks forhold på de danske farme (prøv lige at smage på ordet "minkfarm"...) igen, blandt andet på DR1Ekstra Bladet og hos Dyrenes Beskyttelse.

Og som vanligt, når denne debat kører, fremturer avlerne (prøv lige at smage på det ord...) med, at de dyr, der bliver vist på video og billeder er placeret af dyreaktivisterne og kommer med store reklamer om, at folk gerne må kigge forbi. Avlerne bliver bakket op af især borgerlige politikere, der langer ud efter aktivisternes ulovlige indtrængen.

Meget behændigt kommer debatten dermed til at handle om noget helt andet end dyrenes forhold. Konklusionen må være, at avlerne og deres politiske hjælpere - som Venstres Kim Andersen - mener, at det er helt i orden, at minkene går i små bure med trådbunde, og hvor andre minks efterladenskaber flyder på "loftet" med videre. For dyrenes forhold og velfærd bliver der aldrig taget stilling til, og selvfølgelig placerer dyreaktivister syge og døde dyr i burene. Det siger da selv.... Men OK, små trådbure er nok bare dyrenes helt naturlige gebet!

Jeg er ikke tilhænger af alle aktivisternes metoder. Eksempelvis virker det hovedløst, når de lukker mink ud i naturen, for de kan gøre uoprettelig skade på naturen og måske selv lide nød. Men andre af deres metoder er nødvendige for at skabe opmærksomhed og debat. For politikerne og diverse tilsyn gør intet.

Indtil videre har anstrengelserne været forgæves, for i især eksportens hellige navn, vender politikerne det blinde øje til, når det kommer til dyrevelfærd. Mink- og rævefarme er de mest grelle eksempler, men overalt ser vi, at økonomi er vigtigere end dyreliv. Desværre.

Det er ikke første gang, at debatten kører og næppe den sidste. Ingenting er sket, eller i hvert fald meget lidt, men det må også betyde, at politikere, tilsyn og avlerne mener, at mink, ræve med videre har tilfredsstillende forhold. Og det det er jo bare dyr.....

2 kommentarer:

Rene sagde ...

Heifer whines could be human cries
Closer comes the screaming knife
This beautiful creature must die
This beautiful creature must die
A death for no reason
And death for no reason is MURDER
And the flesh you so fancifully fry
Is not succulent, tasty or kind
It's death for no reason
And death for no reason is MURDER

Ja, man kan starte med ikke at gå med pels eksempelvis....det er jo en start og man stopper med noget som er helt unødvendigt. En flok kynikere, der aldrig har en tanke tilovers for lidende dyr, når de lægger sig i deres blodsenge (die in your blood beds!) ved nattetide. Nej, dyrene burde ikke lukkes ud, men aflives på en ordentlig måde . og skindene destrueres....regeringen er som altid ude af sync.....vel skrevet, Søren!

Søren Nielsen sagde ...

Tak, René. Og spot on med Smiths-citatet.