onsdag den 24. august 2016

En forlænget weekend i Hamburg

Weissbier ved Alster
Én gang om året tager jeg sammen med Ølklubben til en by i udlandet. Sidste år glippede den, for mit vedkommende, så nu var det tid til revanche. Målet var Hamburg. En by, jeg har besøgt en del gange - i forbindelse med fodbold eller marathonløb.

De gange har jeg ikke fået set så meget af byen, og indtrykket forinden var, at den var lidt kedelig, uden meget at se. Det ændrede weekendens tur på.


Byen bærer præg af, at den blev sønderbombet under 2. verdenskrig, så bymidten fremstår meget moderne. Dog pryder byens Rathaus i bymidten, med sine krummelurer og imponerende tårn. Andre bygningsmæssige seværdigheder er Speicherstadt. De gamle pakhuse, der nu er omdannet til et bolig- og kreativt kvarter.

Men der, hvor byen for alvor bliver tiltrækkende er vandet, og hvordan man har fundet ud af at drage fordel af det. Ikke kun industrielt, men også bymæssigt. Ved Alster-søen ligger restaurant- og barbåde, og der er et utal af oaser, hvor du kan nyde vandet, roen og afslapningen.

Det samme gør sig gældende i havneområdet, hvor restauranter og ølsteder ligger side om side med containerskibe og værfter. Du kan gå langs molen og mærke byens puls. Også fra de mange turister, der enten skal spise eller afsted med én af de mange havne- og kanalrundfarter, der bydes på. 

Den hyggelige bymidte
Det samme i bymidten, hvor butikker og restauranter har samlet sig om de kanaler, der smyger sig gennem byen. Det giver følelsen af storbypuls koblet med landlig hygge. Og med mange muligheder for shopping, byvandring og afslapning.

Der er selvfølgelig meget at se, og udover førnævnte, var Alter Elbtunnel ret spændende, hvor du kan gå under Elben og samtidig nyde det imponerende byggeri. Smukke kirker og torve byder byen også på, og alt i alt er den oplagt til en weekendudflugt - hvis programmet er shopping, afslapning og oplevelser. Og så er der også det vilde natteliv, hvor især St. Pauli og området omkring Reeperbahn er stedet at gå.

Byen byder også på meget godt øl. Der er selvfølgelig de mange knejper og brauhäuser, alle tyske byer, med respekt for sig selv, byder på. Men der findes også de mere spændende steder. Der er Rattsherrn/Altes Mädchen, der er en imponerende brewpub, beliggende i et industrikvarter. Her er bryggeri, ølbutik og restaurant samlet på et sted. Øllet er primært deres eget, og det var ganske fint, uden at vi blev blæst omkuld. Maden var god og stedet mere end velbesøgt.

Men de bedste steder var Alles Elbe og Schankwirtschaft, der begger mindede meget om de ølbarer, vi også kender herhjemme. Spændende mikrobryg fra ind- og udland, og vi fik smagt øl fra lokale bryggerier som Wildwuchs, Buddelship og Kehrwieder Kreativbrauerei. Alle tre var interessante bekendtskaber, og som jeg gerne møder igen. Begge steder var betjeningen helt i top.

Den obligatoriske selfie -
her foran Holstentor i Lübeck
På turen var der også indlagt en afstikker til Lübeck. En by, jeg har besøgt en 15-20 gange, og som jeg aldrig bliver træt af. Byen er lille, men hyggelig, og centreret om byens torv, hvor der ligger en række gamle huse. Den er meget velbevaret, hvor der er mange små gader, med gamle huse. I Hamburg var vi på havnerundfart, og det blev én af de mere kedelige, hvor vi kom gennem industrihavnen. Men så tog vi revanche i Lübeck. Den hyggeligste rundfart på vandet, jeg kender. Svært imponeret blev vi over de små kolonihavehuse, der lå helt nede ved vandet.

Vejret var også med os, med høj sol stort set hele tiden. Det er en vigtig ingrediens, når du er på storbyferie, hvor du primært transporterer dig rundt på gåben og vil opleve byen.

Så alt i alt nogle dejlige dage, og det er helt sikkert, at jeg besøger Hamburg igen. En by, jeg giver mine bedste anbefalinger. Og så er den nem at komme til. Vi tog toget, og det var nemt, billigt og hurtigt. Samtidig med, at du også kan bo billigt, men godt i byen.

Ingen kommentarer: