søndag den 1. november 2015

The Minds Of 99 på Gimle

For et par uger siden sendte danske The Minds Of 99 et nyt album på gaden, og det skrev jeg om lige her. I kølvandet på det, er bandet nu på turné, og det bragte dem lørdag aften til Gimle i Roskilde, hvor jeg var at finde blandt publikum.

Kl. 21 stod vi klar i anden række fra scenekanten, hvor vi blev mødt af en bemærkning fra en ung pige om, "at I er nok ude at være ung med de unge". Det tog vi ikke ilde op, men var klar til fest.

Og den blev sparket i gang af Klub 27, der leverede en energisk og gavflabet opvarmning, hvor musikken ikke var ulig det tidlige Magtens Korridorer og Gasolin. Det band hører vi gerne mere om i fremtiden.

Så var det fyldte Gimle varmet godt op, og The Minds Of 99 tog hele stikket, og mere til, hjem. Over de cirka 70 minutter, koncerten varede, fik vi primært serveret sange fra det nye album, og med fine afstikkere til deres debutalbum.

Musikken var rå, melodisk og energisk, og satans velspillet og -oplagt. Vi var især imponerede over bassisten, men hele bandet formåede at spille sangene op og ud, og give dem endnu mere kant.

I forgrunden stod Niels Brandt, der sammenbidt og med et nærmest olmt vræng over læberne satte ord til sangene, men på en sådan måde, at de ramte helt ind i hjertekulen og at du blev revet med ind i dem.

Det hele gjorde, at de havde tag på publikum fra første akkord, fra første strofe, og fik hele salen til at gynge og synge med, og sjældent har jeg danset og hoppet så meget til en koncert.

Det er svært at fremhæve nogle sange på bekostning af andre, men især Stjerner På Himlen, Det Er Knud Som Er Død, Ud Af Min Krop og den smukke Hjertet Følger Med lyste op.

Samtidig var Gimle, som altid, leveringsdygtig i en fremragende lyd og intens stemning, og er fortsat et af landets bedste spillesteder.

Alt i alt en fremragende koncert, og fortsætter The Minds Of 99 ad denne sti, vil de skrive sig ind blandt nogle af landets absolut bedste livebands. Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg oplever dem.

Tak til Klub 27 og The Minds Of 99 for en herlig musikaften.

Ingen kommentarer: